reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia pod paszka

Jagoda132

Fanka BB :)
Witam,
Mojej córce zrobiły się mocno czerwone odparzenia pod paszka. Do tego stopnia ze aż się ranka klei, jest taka błądząca. Wietrze jej to, założyłam krótsza koszule, ale nie wiem czy powinnam to czymś odkazić? Boli ja jak przemywałam woda.
Czym mogę to posmarować?
W domu mam alantan plus krem,bepanthen baby i linomag.
Proszę o radę.
Pozdrawiam

reklama
Ja smarowalam linomagiem zielonym, ale nogdy nie doszlismy do etapu rany.
Poszlabym do pediatry, często mają recepty na robione maści na odparzenia.

Dziecko śpi póki co z rączkami do góry, wietrzy się, ale jest zaczerwienienie i ranki.
Masakra, zła jestem na siebie, bo już rano widziałam, ze jest skóra czerwona, a potem zapominałam jej w ciagu dnia dalej przemywac…..
Kupię ten środek do oskarżania i jak będzie dalej tak się kleiło to do pediatry.

Czy można to nakładać na rany?
Skóra po nocy widzę ze jest nadal czerwona, ranka się miejscami nadal babrze, gdzieniegdzie przyschła skóra.

Do góry