reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Odlegle planowanie dziecka

Ja muszę co pół rpku rpbić cytologię. Mialam poltora roku temu w lipcu stan przednowotworowy i od stycznia zeszlego roku po zabiegu juz dwie cyto mialam. Poki co grupa 2 i potem grupa 1 tak że póki co jest ok. A sobie troche zaniedbalam bo od porodu w 2007 przez 9 lat cyto nie mialam robionej. Aż wstyd mi za to. W ostatniej mozliwej chwili chyba to zrobilam i to tez przypadkiem bo szlam tam z guzem w piersi, który na szczęście okazał się tylko włókniakiem.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
:errr: no to rzeczywiście baaardzo dlugo nie bylaś.
Kurcze to nie ciekawie:frown: ale teraz pilnujesz sobie tego. Istotna sprawa.

Tak wyszlo. Glupia mloda nie chodzilam przez 9 lat. Za to teraz mam nagrode w postaci skroconej szyjki pp konizacji ale poki co jestem zdrowa. Teoretycznie bo mam hpv 16 :-/ i to dlatego musze sie tak czesto badać.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Dziewczyny moze wy sie orientujecie, w jakim czasie po odstawieniu dziecka od piersi powinnam dostać okres? Miesiąc juz mija a tu dalej nic. Chyba na wszelki wypadek zrobię test i umowie się do gina.

Witam, ja pierwsza corke karmilam 10 miesiecy i dostalam okres jeszcze w trakcie karmienia, 9 miesiecy po porodzie. Druga corke karmilam prawie 5 miesiecy i okres dostalam po dwoch miesiacach od odstawienia :)

Dziewczyny moze wy sie orientujecie, w jakim czasie po odstawieniu dziecka od piersi powinnam dostać okres? Miesiąc juz mija a tu dalej nic. Chyba na wszelki wypadek zrobię test i umowie się do gina.
Ja to wybitnie jestem poza tematem bo pierwszego okresu po porodzie dostalam dwa lub trzy miesiące po porodzie a karmilam dwa lata w sumie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Test zrobiłam, negatywny. @Anet23 , dzięki za odpowiedź, w takim razie jeszcze wstrzymam się z ginekologiem i poczekam jeszcze miesiąc.
@mamunia86 dobrze jest usłyszeć że jednak trzecia ciąża może być inna niż dwie poprzednie, chociaż jakoś specjalnie się nie nastawiam. W drugiej ciąży starałam się oszczędzać od samego początku a już w 13 tyg zaczęły się problemy z szyjką...
Ja nie zaczynam żadnych przygotowań na razie, tyle tylko że na pewno przy następnej wizycie u ginekologa zapytam jak by wszystko wyglądało przy następnej ciąży - co robić żeby problem szyjkowy się nie powtórzył, jak to wygląda z założeniem pessara czy szwu (będę na pewno chciała założyć go wcześniej niż w poprzedniej ciazy). A jakieś bardziej konkretne przygotowania pewnie pół roku przed tym zanim się zaczniemy starać o maluszka. Nie chcę się nakręcać jakoś juz teraz, bo boje się że coś głupiego przyjdzie mi do głowy :D

Tak u nas trzecia ciaza była tak bezproblemowa, że gdyby nie rosnący brzuszek i ruchy dziecka nawet bym nie wiedziała o ciąży. Tak się bałam, że będę znów leżeć a tu dwoje dzieci jeszcze jest malych. Pracowałam sobie jeszcze spokojnoe do 6 miesiaca tak dobrze się czulam więc od czego to zależy nie wiem choć mam silne przypuszczenia, że dobrze ustawione leczenie endykronologiczne przed i w trakcie ciąży + wiek...chyba mój organizm był nie taki jak trzeba.

@Anet23, napisz coś o sobie!

Ostatnia edycja:
Witam dziewczęta moje kochane!

Czy wiecie, że już dziś zaczęliśmy 2 tydzień nowego roku? Jesuesmyo te kilka dni do przodu!

Jak się macie?
Ja w pracy mam chwile wiec zagladam.

reklama
Do góry