Czy Ojciec dziecka może pozbawić /ograniczyć mi prawa rodzicielskie.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale nie ma rodziców.Na początku nie mieliśmy możliwości zeby jakoś zabrac ze sobą . Po rozstaniu on nie wyrażał zgody na zabranie dziecka i ustaliliśmy że dziecko zostanie w polsce . Ma zapewnioną opiekę szkołę nie siedzi na świetlicach. Ma swoje zajecia dodatkowe jest od urodzenia w moim rodzinnym domu gdzie Ma swój pokój swoje życie swoje koleżanki i teraz nagle by miał ją zabrac do siebie zmieniać jej szkołę pozbawić ja całego dotychczasowego życia? Kto się nią zajmie jak będą w pracy ?
Ale ojciec dziecka też nie zajmuje się dzieckiem fizycznie tak jak pisałam on ma zamiar wrócić do kraju w majuAle nie ma rodziców.
Ojciec ma prawo zabrać dziecko do siebie. I nie musi Ci zabierac praw, bo skoro Ty sama dzieckiem się nie zajmujesz to i tak wiele nie ugrasz.
To trochę smutne, że do zajęcia się wlasnym dzieckiem motywuje Cie to, żeby ojciec go nie zabrał, a nie to, że sama chciałabyś z tym dzieckiem być.Tak wiem że w tej sprawie jest potrzebny specjalista chodziło mi bardziej o zorientowanie się bo może ktoś był ważniejszy podobnej sytuacji.
Jeżeli z jego strony wpłynie do sądu taki wniosek I będzie chciał zabrac dziecko to oczywiście że wrócę go kraju . Nie zamie,am również tu zostać na stałe.