reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchylenia w morfologii u niemowlaka

Pytam z ciekawości - bo moja córka anemiczka i zastanawiam się czy też nie alergiczka. Ale zerknęłam w nasze wyniki badań i tam nie mamy tego parametru. Ale dziękuję za informację.
To ja bym na Twoim miejscu po prostu zrobiła panel pediatryczny. Kosztuje to koło 200zl (najtaniej znalazłam w diagnostyce za 180) i dalej nie jest to 100% pewne badanie, ale jeśli coś ma wyjść to to jest chyba najpewniejsza i najkonkretniejsza metoda.

reklama
Dzięki za odpowiedzi. Udało mi się załatwić, że doktorka nas szybciej dziś przyjęła i już jesteśmy po wizycie. Lekarka powiedziała, że morfologia dobra i faktycznie u małych dzieci odchylenia trochę ponad normę mogą być i nie ma czym się martwić.

To ja bym na Twoim miejscu po prostu zrobiła panel pediatryczny. Kosztuje to koło 200zl (najtaniej znalazłam w diagnostyce za 180) i dalej nie jest to 100% pewne badanie, ale jeśli coś ma wyjść to to jest chyba najpewniejsza i najkonkretniejsza metoda.
A no i nam mówili że przed 3 rokiem życia nie opłaca się robić bo może panel nie wyjść a alergia będzie, tylko jak dziecko cały rok ma katar albo zatkany nos i nic nie pomaga a nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie dlaczego to robisz już wszystko żeby do tego dojść.

Dokładnie tak, moja bratowa z córką ma przyjść jak Mała skończy 4 lata nie wcześniej a najlepiej około 6 roku życia- za to info u alergologa 100zl ;)
A no i nam mówili że przed 3 rokiem życia nie opłaca się robić bo może panel nie wyjść a alergia będzie, tylko jak dziecko cały rok ma katar albo zatkany nos i nic nie pomaga a nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie dlaczego to robisz już wszystko żeby do tego dojść.

@MaryH Wiek to nie problem. Córka ma 8,5 lat. Ale już mężowi zapowiedziałam, że na kolejne pobranie to idzie on ;-) Ostatnio w 5 osób ją trzymaliśmy, a 6-ta pobierała...

@MaryH Wiek to nie problem. Córka ma 8,5 lat. Ale już mężowi zapowiedziałam, że na kolejne pobranie to idzie on ;-) Ostatnio w 5 osób ją trzymaliśmy, a 6-ta pobierała...
U nas to nie lepiej wygląda, mojemu tez tak zapowiadam ale jakoś i tak za każdym razem wychodzi że ja muszę z córą jechać :p

Dokładnie tak, moja bratowa z córką ma przyjść jak Mała skończy 4 lata nie wcześniej a najlepiej około 6 roku życia- za to info u alergologa 100zl ;)
No to ja w końcu zmieniłam alergologa i córka na pierwszym panelu miała 2,5 roku i już wtedy wyszly mocne roztocza i podejrzenie paru innych rzeczy więc ja bym i tak panel robiła bo takie leczenie objawowe na ślepo bo panel nie zawsze wychodzi to dla mnie żaden argument. Ech te ceny powalają... I co się dzieje z naszymi składkami że do alergologa trzeba czekać 9 miesięcy...

reklama
@MaryH A ile mieliście podniesione? I ile miało dziecko, gdy robiłaś badanie?
Syn 3 lata powiekszona wątroba..wezly chlonne pod szczęka jak mandarynki...aspat alat. ...on mial po 300 a norma do 50..crp mial 60 ..podejrzewali nowotwor(wyniki na ktore czekalismy 2 tyg.zaginely w drodze do szpitala) czekalismy kolejne 2 tyg xd
Okazalo sie to mononukleoza

Do góry