reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy się :))

Veritka super że założyłaś ten wątek. Ja wprawdzie karmię UU i diety nie stosuję aby schudnąć ale wczoraj zaczęłam robić brzuszki. Jednak chyba ciut jeszcze za wcześnie bo zaczęłam plamić.
Przed ciążł ważyła ok.54, do porodu ważyłam 72 a teraz ważę 60.

reklama
DZiewczyny, ale jak karmicie piersia to sie za bardzo nie odchudzajcie. Na razie moze lepiej mniej jesc i cwiczyc.
Ja obecnie nie mam problemów z waga bo zostaly mi 3 kg do mojej idealnej wagi 51 kg, ale jak kiedyś chciałam zrzucic zbedne kg (kilka lat temu mialam taka potrzebe) to swietne efekty mi dala dieta Dukana. Nie chodzilam glodna, szybko chudlam i potem waga sie utrzymala. Tyle, ze to dieta dla osob lubiacych mieso i lepiej ja z lekarzem konsultowac.

Teraz choć wagowo zostalo mi niewiele to jednak brzuszek po ciążowy trochę został więc chodze 3 razy w tyg na siłownie, codziennie robie brzuszki (ale te bez opuszczanie nóg, bo mięśnie koło łona mam jeszcze osłabione po porodzie i bolą podczas takich cwiczen) a od tego tyg wracam do tańca (dobre na jedrność cialka)

Ostatnia edycja:
Esperanza ja jem normalnie, tylko chciałam zacząć brzuski robić a swoją drogą to ja nie wiem jak ty to robisz że masz czas 3 razy w tygodniu na siłownię :confused::szok: i do tego karmisz piersią, tak?

ja nie byłam na Dukanie niestety pracując wcześniej nie mogłam sobie pozwolić na regularna dietę bo mi na to moja praca nie pozwalała także odchudzałam się sama, nie ukrywam że strasznie dużo ćwiczyłam codziennie bieżnia podciśnieniowa była moja, a do tego sauna, rower, basen ale gdzie teraz znaleźć na to czas jak ja nawet nie mam z kim małej zostawić :-(

nie wytrzymalam i juz znam swoja sloniowa wage: 87.60, wykupilam diete za 140zl na 3msce, srednio zamierzam tracic 4kg miesiecznie........czyli do wagi 67kg powinnam dojsc uhuhu moze do konca roku..........:dry:

173 cm, waga obecna 65, 5, przed ciążą 63, w dniu porodu 79. Wymarzona waga to 58 kilo, ale z odchudzaniem poczekam do wrzesnia z uwagi na moje problemy zdrowotne:) także czekajcie na mnie- heheheheh

verita dzięki za ten wątek:tak: ostatnio o nim myślalam, dobrze, ze założyłaś:tak: Ja jestem na Dukanie i waga leci w dół ale ja chce szybciej i myślę o diecie norweskiej, trwającej 14 dni a pozwalającej zgubić kilkanaście kg. Moja kolezanka na tym była i schudła w dwa tyg. 11 kg:szok: ale ta dieta jest straszna, po pierwsze ja nie nawidzę kawy a trzeba codziennie rano pic jedną by pobudzić organizm do działania a po drugie mało się je a ja jak jest głodna to bardzo zła:zawstydzona/y: nawet gumy nie mozna rzuć przez ten czas:szok:
Chciałabym schudnąć 12 kg czyli dojśc do wagi sprzed ciąży ale ciąży z Kubą. do wagi sprzed ciąży z Wojtkiem zostało mi 5.7 kg:tak:

Podejrzewam, ze spotkamy sie tu wszystkie hehe ;-)

Wzrost 164cm
Waga przed ciaza 50kg
Waga po ciazy 73/75kg
Waga aktualna 58kg

Ze szpitala do domu wrociłm bez 13kg. Jakis czas aga stała z 10kg na plusie i nie chciałonic ruszyc, wkoncu ruszyłoi spadło mi kolejne 3kg.
Poki co nie stosuje zadnej diety - przez upał mało jem poprostu a duzo pije.No i poki co pozwaam sobie na grillowe dania, piwo (bezalkoholowe ale pdejrzewam ze nie % sa kaloryczne;-)), chipsy, słodkie soki i wszystko co mi sie zamani.
Mam nadzieje ze dzieki karmieniu cyckiem mały wyssie ze mnie jak najwiecej.

Poki co nie chce wprowadzac jakichs drastcznych diet bo uwazam ze brak osiechu w chudnieciu ma rowniez swoje plusy - skóra lepiej to znosi ... tyła szybko to chudnac moze wolniej z tym zeby chudła w ogóle;-):tak:
Na dzien dzisiejszy zostało mi 8kg do zrzucenia.

Esperanza ja jem normalnie, tylko chciałam zacząć brzuski robić a swoją drogą to ja nie wiem jak ty to robisz że masz czas 3 razy w tygodniu na siłownię i do tego karmisz piersią, tak?

Tak, karmie praktycznie wyłacznie piersią. Mala obecnie je co ok 2,5- 3 godziny wiec jak mąż przychodzi z pracy to ja karmie i lece na siłkę. Nie ma mnie max 2 godzinki. Nie stanowi to wiekszego problemu. A w domu jak jestem i usnie to robie sobie tak z 10 min brzuszków:tak:

reklama
Wiecie co sobie podczytywalam net i wychodzi na to ze niestety nie kazdy chudnie karmiac piersia. Jedne bardzo chudna wrecz wysychaja a inne potrafia przytyc

Do góry