reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy mleko krowie?!:/

Może to rozwieje wątpliwości i przywróci zdrowy rozsądek matkom dającym mleko krowie swoim maleńkim dzieciom.
Mleko
Podsumowując: mleko krowie jest tak skonstruowane, aby zapewnić niezbędne składniki odżywcze cielętom, nie ludziom.
Pozdrawiam.

reklama
Dziewczyny niepopadajmy w paranoje niewszystko co jest napisane w internecie to prawda.Mam dziecko z niedoczynnoscią tarczycy,czytałam w internecie że niewolno podawać takim dziecią podawać niektórych produktów sporzywczych.Unikałam jak ognia bo przejełam sie co może sie stac,ale przy ostatniej wizycie zapytałam lekarza to smiała sie i powiedział że to nieprawda.Wiec niepopadajmy w paranoje troche wyobrazni i rozsądku.Pozdrawiam

Ale to było subiektywne zdanie lekarki, czy poparte jakimiś badaniami?
Ja też już spotkałam się z lekarką, która przy zapaleniu oskrzeli stwierdziła drobną infekcję.

Nie popadajmy w skrajnosci.... Mysle ze owsianka na mleczku krowim maluchowi (7 miesiecy) nie zaszkodzi. A za cala ta nagonka na mleko krowie jest spora kasa;-). Troche bialka dzieci tez potrzebuja:-p, co nie oznacza ze dawalabym dzieciom tylko mleko krowie. Najlepszy jest oczywiscie cycu, ale kolo pol roczku pomalutku wprowadzam mleczko krowie. Oczywiscie po troszku, w rozsadnych ilosciach.

A ja mu=yśle że to lekka przesada żeby do 3 roku tylko na modyfikowanym. Ja jak miałam 3 miesiące to mi mama dawała już mleko krowie - bo innego nie było. Jakoś żyje, jestem zdrowa, silna. Sama będe do 6 miesięcy karmić moim potem modyfikowanym do około roku, a co do krowiego to zobaczymy ale napewno po roczku spróbuje

ja tak samo byłam na krowim, i wszyscy urodzeni w tym pokoleniu tak mówią, zastanawiam się jednak, dlaczego uważa się, że to było słuszne. Zastanawiające jest u dzisiejszych 20-30 latków, że chorują na nadciśnienie, cukrzycę, mają słabe kości i zęby.
Jak dla mnie to gadanie nie poparte żadnymi racjonalnymi argumentami.
PS. A dlaczego do 3 roku życia to przesada? Bo co obciach? Bo mleko krowie kosztuje 3 złote? Jak dla mnie zdrowie dziecka jest ważniejsze.

Nie popadajmy w skrajnosci.... Mysle ze owsianka na mleczku krowim maluchowi (7 miesiecy) nie zaszkodzi. A za cala ta nagonka na mleko krowie jest spora kasa;-). Troche bialka dzieci tez potrzebuja:-p, co nie oznacza ze dawalabym dzieciom tylko mleko krowie. Najlepszy jest oczywiscie cycu, ale kolo pol roczku pomalutku wprowadzam mleczko krowie. Oczywiscie po troszku, w rozsadnych ilosciach.
oczywiście, że moje dziecko dostaje mleko krowie - trochę twarożku, jogurtu, serka, deserów mlecznych. Ale podstawowym mlekiem jest modyfikowane.

Witam Moja Julka nie dostaje jeszcze mleczka krowiego natomiast moja Koleznka robi dla swojego 2 letniego synka kaszke manne na mleku krowim od 5 miesiaca;-) i nic mu nie jest wszystko okej :tak:

To że nic teraz dzieicom nie jest nie znaczy ze poznije nie bedzie...............2 misiecznemu krowie mleko................kiedys wszystko bylo zdrowsze...................traz mleko to sama chemia
Mleko krowie zawiera za duzo sodu i potasu co bardzo obciaza nerki dziecka.....dlatego do 1, 2 nie jest zalecane.
Jogurty, sereki ok.Ale to tez dopieor po 9 miesiacu.
Moj synke ma 16 miesiecy i nie dosatje mleka krwiego......tzn jak robie nalensiki czy gofry to tam jest mleko i je ale w czystej posatci nie.Pije mleko modyfikowane

reklama
Esterko Moja mama jest pediatrą i mowila mi ze dzieci kotre mają skazy to przez to ze we wszytskim teraz jest praktycznie chemia a kiedys nie znano czegos takego jak skaza bo wszytsko bylo naturalne:-)

Do góry