reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Oczyszczanie noska niemowalaka, charczenie

Ania919

Zaciekawiona BB
Witam drogie mamy, możecie polecić jakiś fajny aspirator do oczyszczania noska? Unie synek dwa miesiące , nos oczyszczam mu katarkiem, ale denerwuje mnie to ciągle latanie z odkurzaczem😂może macie jakiś fajny aspirator nie wiem np. elektryczny który się Wam sprawdza ? Druga sprawa ile razy dziennie czyściec waszym maluchom nosek, ja zawsze rano zakraplam wodą morską i odciągami suche babole, bo po spaniu wam wrażenie że synek charczy, czasem też w nocy tak miał jak się przebudził , dlatego teraz też wyciągam mu dodatkowo babolki wieczorem przed spaniem , i wydaje mi się że jest lepiej.. Ale kiedyś ktoś mi chyba powiedział że takie odciąganie katarkiem, to też jest nakręcanie tego ? No i czy wasze maluchy też tak charczaly, nie pamiętam jak było przy pierwszym dziecku, chyba też tak miało
I minęło samo , teraz grzejniki też odkręcone, pewnie suche powietrze w domu , ale już sama nie wiem . Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam

reklama
Witam drogie mamy, możecie polecić jakiś fajny aspirator do oczyszczania noska? Unie synek dwa miesiące , nos oczyszczam mu katarkiem, ale denerwuje mnie to ciągle latanie z odkurzaczem😂może macie jakiś fajny aspirator nie wiem np. elektryczny który się Wam sprawdza ? Druga sprawa ile razy dziennie czyściec waszym maluchom nosek, ja zawsze rano zakraplam wodą morską i odciągami suche babole, bo po spaniu wam wrażenie że synek charczy, czasem też w nocy tak miał jak się przebudził , dlatego teraz też wyciągam mu dodatkowo babolki wieczorem przed spaniem , i wydaje mi się że jest lepiej.. Ale kiedyś ktoś mi chyba powiedział że takie odciąganie katarkiem, to też jest nakręcanie tego ? No i czy wasze maluchy też tak charczaly, nie pamiętam jak było przy pierwszym dziecku, chyba też tak miało
I minęło samo , teraz grzejniki też odkręcone, pewnie suche powietrze w domu , ale już sama nie wiem . Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam
Co do aspiratorów elektrycznych to ja mam nasiboo pro i mogę polecić. No ale tu cena jest wysoka. Ostatnio nam pediatra poleciła isonasin zamiast wody morskiej i u nas sie lepiej sprawdza.

Mam aspirator z canpola, daje radę.
Odciagam tylko wtedy, kiedy ma katar. Tak, generalnie takie odciąganie codziennie nie jest dobre. I moim zdaniem nie ma sensu za bardzo. Jak synowi furczy w nosie czasem to mu psikam jakimś nawilżającym preparatem rano i wieczorem i przechodzi. Nos potrafi oczyścić się sam.

Do góry