reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

oczyszczacz powietrza

paulina2400

Zaciekawiona BB
Witam,
Niestety nasz synek odziedziczyl po nas sklonnosci do a!ergi i wlasnie zaczol sie sezon na pylenia i juz go meczy katarek zwlaszcza w nocy i tak sie zastanawialam nad kupienie oczyszczacza powietrza, czy ktoras z mam ma gakie urzadzenie i moze sie podzielic opinia, czy warto stosowac, czy pomaga? Dzieki☺

reklama
Rozwiązanie
Również stosujemy oczyszczacz, który tez nawilża przestrzeń. Ogólnie jestem zadowolona, bo w pokoju synusia akurat teraz w okresie zimowym bardzo się przydaje. Przez ciągłe ogrzewanie powietrze jest bardzo suche i dziecko kaszle w nocy. Przez nawilżenie pomieszczenia kaszel ustąpił.
ja mam oczyszczaczo-nawilżacz Philips ac4080/10 w 100% się sprawdza. Dziewczynki przestały kaszleć w nocy, a u nas w ten sposob objawia sie alergia. jest cichy, bardzo wydajny. Poczytaj sobie wiecej w necie, my jestesmy bardzo zadowoleni :)
Polecam :)

Mam jak Ty dziecko alergiczne, sama teź jestem alergikiem, w domu mamy nawilźacz powietrza z oczyszczaczem i jonizatorem Air-O-Swiss 1355, poleciła mi ten model lekarka alergolog która teź jest alergikiem, sprzęt świetny,solidna szwajcarska robota.Córeczka praktycznie nie choruje, daję jej vitaminę D3 i na noc włączam sprzęt .Kupiłam go 3 lata temu i mogę go szczerze polecić,nam bardzo pomógł, widzę ogromną róznicę.W razie przeziębienia dolewam parę kropli olejków eterycznych i jest super-(nie do kaźdego nawilźacza moźna dać leki).Nie był tani, ale moźesz poszukać uźywany na Allegro zawsze coś znajdziesz.Ja jestem z niego zadowolona, bardzo prosty w obsłudze, co waźne nie trzeba niczego dokupować, filtry myje się
pod wodą,ja myję w zmywarce-trzeba sobie ułatwiać źycie, jest cichy ma 2 tryby - dzień i nocny,mało prądu ciągnie.Koleźanka miała ze wskaźnikiem elektronicznym ale ciągle go naprawiała , niedawno go wyrzuciła -im mniej elektroniki tym lepiej.Mam nadzieję źe trochę pomogłam.Aha lekarka mówła mi źeby nie kupować samego nawilźacza bo szkodzi alergikom tylko nawilźacz z oczyszczaczem,nie kupuj tańszych podróbek z dziadowskiego plastiku bo szkoda kasy, sprzęt musi Ci słuźyć lata .Poszukaj na Allegro, kolezanka kupiła uźywany w b.dobrym stanie za kilka stów.Mój jest w 3 wersjach, A i N są gorsze i nie mają jonizatorka.Najlepszy jest sam1355.-bez literek.Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Ja mam osobno nawilżacz (ze względu na suche powietrze w bloku w zimie) i oczyszczacz (ze względu na smog).
Oczyszczacz jest z firmy, która produkuje typowe produkty dla dzieciaków. W porównaniu do innych dostępnych na rynku jest niedrogi. Czy skuteczny? Trudno powiedzieć, bo smogu się nie czuje ;) Ale przepuszcza powietrze przez filtr HEPA, który świetnie wyłapuje pyłki, smog i zarazki, więc zakładam, że działa. Cicho szumi i można włączyć też opcję świecenia.
o taki jest: Link do: Duux | Produkt | Oczyszczacz Powietrza
A co do nawilżacza: my mamy taki zwyczajny, od HB Polska za ok. 200 zł. Mamy od 2 lat i używamy w zimie. Ważne z nawilżaczami jest, żeby je przemywać octem raz na jakiś czas, żeby nie rozwijały się w nim grzyby. (my myjemy nasz co ok. 2 tyg.) Polecam wpis o ładnych nawilżazcach na blogu: Link do: Designerskie nawilżacze | MIKU grafika & wnętrza

Powodzenia z wyborem!

Hej orientujecie się może, czy osuszacz powietrza to to samo co oczyszczacz? Bo Google zapytał się, czy nie chodziło mi właśnie o to zamiast oczyszczacza, wiec mu uwierzyłam i szukałam po takim sofmułowaniu. Tylko że teraz weszłam na jakąś stronke i tu pokazuje nieziemskie ceny: Link do: Osuszacze powietrza One powinny kosztować jakies 500-1000 złotych? Z góry dzięki za pomoc!

Ja mam ultradźwiękowy nawilżacz z oczyszczaczem powietrza, ale sprawdza się dopiero w tandemie z odkurzaczem z filtrem wodnym i odpowiednimi filtrami. Mam alergię na roztocza i różne pyłki.

reklama
reklama
Również stosujemy oczyszczacz, który tez nawilża przestrzeń. Ogólnie jestem zadowolona, bo w pokoju synusia akurat teraz w okresie zimowym bardzo się przydaje. Przez ciągłe ogrzewanie powietrze jest bardzo suche i dziecko kaszle w nocy. Przez nawilżenie pomieszczenia kaszel ustąpił.

Rozwiązanie
Do góry