reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ochrona przed słońcem

Coldpay

Początkująca w BB
Jakie znacie dobre kremy z wysokim filtrem chroniące maluchy przed szkodliwym promieniowaniem? Szukam czegoś na mocne słońce i nie uniwersalnego, tylko typowo delikatnego, dla małych dzieci.

reklama
Tych kremów jest dość sporo...ja mam Nivea na słońce z faktorem 30,ale smaruje tylko na mocne słońce. Jak słońce przeplata się z chmurami to nie smaruje wcale. Skóra pokryta filtrami nie wytwarza witaminy D.

ostatnio słyszałam że do 6 m-ca nie powinno się w ogóle wystawiać dzieci na słońce. Za miesiąc jedziemy nad morze - wiadomo, może być deszcz ale może też nas spotkać słońce. Czym i czy w ogóle mam posmarować 5 m-czne dzieci??

Ja dla swojego maluszka kupilam krem z Musteli z faktorem 50..jest dosc drogi ale naprwde dobry i najbardziej delikatny bo jest do skóry nadwrazliwej,bardzo delikatnej i atopowej..mój synek jest alergikiem i po zwylkych kremikach typu Nivea dostaje krostek..

pati a uzywalas juz tego kremu z musteli?bo ja tez mam w domu atopica i kiedy smaruje moja core innymi kremami,to zawsze jest placz,bo w miejscach gdzie ma plamy i krostki skora ja piecze.i teraz szukam czegos bardzo delikatnego a zarazem dobrego.

Ja również samrowałam Nivea na słońce z faktorem 30 ale któregoś razu okazał się za słaby i mój maluszek wtedy mial 2 lata dostał krostek na pleckach, na plaży akurat koło nas opalał się lekarz i doradził posmarowac maścią bepathen i oczywiście krem z większym filtrem:)

tak uzywalam..malemu nie wyskoczyly zadne krostki a naprawde jest bardzo delikatny..poza tym fajnie nawilza skorke..z tej samej serii jest jeszcze spray na slonce ale nie probowalam..musisz wiedziec ze ten kremik jest rozmiarow próbki:-) i kosztuje ponad 30 zl..ja jak otworzylam opakowanie do wybuchlam smiechem bo bylam w szoku ale krem jest nawet wydajny i fajnie sie rozprowadza..pozdrawiam

ja smaruję synka kremem Iwostin solectrin, używamy tego kremu już drugi rok. Cena nie jest zła bo ok. 35zł za 100ml. A dodatkowo na wyjazd nad morze kupiłam spray la roche - posay anthelios 50spf ale jeszcze tego nie używaliśmy - sama jestem ciekawa tego produktu! może ktoś używał?

W moim przypadku ten krem się nie sprawdzał. Wydaje mi się,że ten byłby lepszy *LA ROCHE Anthelios SPF 50+ Dermo-Pediatrics Mleczko - Apteka internetowa e-lek.pl Kosmetyk ma nie tylko bardzo wysoli filtr,ale jest również idealny dla skóry dziecka również tego ze skłonnością do alergii i różnego rodzaju problemów skórnych . Łatwo się rozprowadza i nie ma silnego zapachu. Ja używam tych samych kosmetyków do opalania co moje dziecko i dobrze na tym wychodzę:)

reklama
My już drugi sezon wybieramy kremy do opalania Chicco dlatego, że mają bardzo wysoki faktor SPF, aż 50+, czyli odpowiedni dla bardzo małych dzieci. Mimo, że to skóra niemowlaków jest bardzo cienka i wrażliwa i musi być chroniona tak wysokim filtrem, to my też korzystamy z tych kremów gdy jesteśmy na dużym słońcu, przez co nie musimy się martwić o poparzenia. Cenowo kremy kosztują podobnie co konkurencja, ale chroni lepiej, ponieważ potrójnie - przed promieniowaniem UVA, UVB i przed promieniami podczerwonymi IR

Do góry