reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ochrona przed sloncem w ciazy

mea_osi

Mea, Agatka, Gabi i Mati
Miasto
Rybnik, Poland
Witam ...
za tydzien jade na wczasy do turcji a jestem w 9 tyg ciazy ... lekarz mi powiedzial ze ciaza przebiega bezproblemowo i nie musze z tych wczasow rezygnowac ... jednak mam uwazac na slonce ... nie opalac sie, chronic maksymalnie brzuch i jak najwiecej sie schladzac /woda, napoje, klimatyzowane pomieszczenia/. Jednak slonce jakie jest wszyscy wiedza i opala nawet w cieniu ... moze znacie jakies konkretne marki kremow /zwlaszcza d twarzy/ z wysokimi filtrami, ktore moglybyscie mi polecic ??

reklama
hej :-) moj lekarz powiedział ze w ciazy mozna się opalać ale tylko max 20- 30 min w słoncu do godz 9 i po godz 15:00 i to z zakrytym brzuchem i wysmarowana kremem z wysokim filtrem ja uzywam kolastynki 50 jest bardzo dobra i nie mam dzieki niej przebarwien na skorze, brzuch zakrywałam mokrym recznikiem, ale nie siedzialam dłuzej jak poł godziny.

Dobry temat, akurat też w związku z pojawieniem się słoneczka o tym myślalam. :)
Co prawda u mnie juz koncówka ciąży ale kusi mnie żeby sie poopalać ten ostatni tydzień. Wiadomo, że trzeba z umiarem i nie wolno opalać i przegrzewać brzuszka, ale co z resztą ? I teraz pytanie do dziewczyn, które to przerobiły.. czy od słońca w ciąży wychodzą plamy na skorze? I wogóle czy jeśli takowe się pojawią to można je później jakoś usunąć, czy znikną z czasem same?

Darowałabym sobie jakie kolwiek opalanie na ten ostatni tydzień :-).
A plamy mogą wyjść,i nie koniecznie chcą potem same schodzić :-).
Pozdrowienia

mi lekarz mowil o tym zeby wlasnie brzuch schladzac mokrym recznikiem ... zeby malenstwa nie przegrzewac i zasadniczo na sloncu tylko pod parasolem :) i pic pic pic pic i najlepiej pic siedzac po szyje w basenie :)
ja kupilam wczoraj mleczko nivea 30 i 50 ... zeby chronic sie ile sie da :) no i bezwzglednie 50 na twarz !!!

MI lekarz powiedział, żeby unikać słońca i bardzo dużo pić, najlepiej niegazowanej wody. Ja ostatnio pobyt na słońcu nawet przez chwilę źle znoszę, dlatego jak mogę to uciekam do cienia. I zawsze mam przy sobie coś do picia.

ja ostatnio w upale musialam pojechac w teren - caly dzien na sloncu i nie czulam sie jakos zle ... fakt faktem wypilam w tym czasie chyba 3 butle mineralki :) ale teraz to u mnie standard ... pije jak wielblad !!! i sikam non stop :)

Jak ja byłam w ciąży to używałam Nivea 50. Mam go do teraz i Sara z niego korzysta. Weż może z sobą parasol plażowy to najlepiej chroni przed słońcem no i strój jednoczęściowy

reklama
a czemu jednoczesciowy ? /nie umialam znalezc wszyskie byly takie ze mi nie odpowiadaly/ mam normalny 2 czesciowy a parasole i reczniki sa na miejscu wiec nie ma potrzeby zabierac :)

reklama
Do góry