reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy gestozy?

Roksanka98

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
Jestem prawie w 33tc skonczonym i od wczoraj sie dziwnie czuje, a mianowicie wczoraj pol dnia spalam, wstalam zmeczona tez i rowniez mialam mega mocna zgage i brzuch ociezaly.
Dzisiaj ok 11:30 zaczela mnie dziwnie glowa bolec, jakby taki uscisk w glowie i doszedl bol zoladka, nudnosci i zawroty glowy. Mierzylam dzisiaj przez caly dzien cisnienie co jakis czas i zaden nie byl niepokojacy, bo ponizej 130/90, jeden tylko po spacerze byl 135/90. Nie mam obrzekow, cisnienie tez okej, jutro ide zrobic mocz czy nie ma bialka.. ale do sedna czy to moga byc objawy gestozy badz stanu przedrzucawkowego?

reklama
Rozwiązanie
Spookojnie, ja mialam zatrucie ciazowe w pierwszej ciazy, i czulam sie dobrze, nawet bardzo, ale .... miałam cisnienie nawet 150/100 i wyszlo mi w pojedynczym badaniu bialko w moczu, obrzekow nie mialam zadnych. W zwiazku z tym dopoki cisnienie jest w porzadku ( a z tego co piszesz to jest ok) i mocz tez, to spokojnie czekaj. Nie mierz cisnienia 15 razy dziennie bo sie bardziesz nakrecala. Poza tym W 3 trymestrze cisnienie moze wzrastac, bo ciaza jest cora wiekszym obciążeniem dla organizmu i ukladu krwionośnego.
Raczej wszystko Ok. Objawy które opisujesz ja mam cały 3trymestr! Gestoza nie występuje często, ponadto naprawdę zle byś się czuła, nie pojawia się tez z dnia na dzień. Do przedrzucawkowego to daleko z takimi objawami wiec niczym się nie martw i odpoczywaj

Spookojnie, ja mialam zatrucie ciazowe w pierwszej ciazy, i czulam sie dobrze, nawet bardzo, ale .... miałam cisnienie nawet 150/100 i wyszlo mi w pojedynczym badaniu bialko w moczu, obrzekow nie mialam zadnych. W zwiazku z tym dopoki cisnienie jest w porzadku ( a z tego co piszesz to jest ok) i mocz tez, to spokojnie czekaj. Nie mierz cisnienia 15 razy dziennie bo sie bardziesz nakrecala. Poza tym W 3 trymestrze cisnienie moze wzrastac, bo ciaza jest cora wiekszym obciążeniem dla organizmu i ukladu krwionośnego.

Rozwiązanie
Do góry