reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy ciążowe 4 tydzień - martwię się :(

A ja nie mialam wogole objawów oprócz braku @ 😀. Nie ma co sie nakręcać. I być może niewiele sie dowiesz na wizycie bo to bardzo wczesna ciąża. Ja 4 dni po terminie mialam bete 700 z gin jeszcze niewiele widział. Obecnie 39 tc ;)
Dzięki🙂 Wiem właśnie, że może być jeszcze ciut za wcześnie, żeby coś zobaczyć
Hej , też jestem na przełomie 4/5 tydzień i jeszcze dwa dni temu pobelawalo mnie podbrzusze i lekko biust, natomiast dzisiaj totalnie nic piersi są nie wrażliwe i miękkie ,brzuch nie boli 😊 pisze to bo chciałam Cię uspokoić że nie jestes sama ♥️ trzymam kciuki!

Oo, dziękuję Ci bardzo za pocieszenie❤
Postanowiłam się nie stresować tylko pojechać na betę i mam już ponad 390, a wczoraj rano ponad 260😀 Progesteron też w normie dla I trymestru🙂 Także jestem trochę spokojniejsza🙂 Trzymam kciuki za nas obie😊

reklama
Jak najbardziej tak moze byc. Wszystko mozre Wrócić jak boomerang a rownie dobrze sie uspokoic.
Mnie w ciążach mdlosci braly po 6tyg i trwaly do 9 ale byly znosne też.. Czy piersi.. Raz Kuly raz nie. ..i bol brzucha miesiączkowy raz byl a raz Go nie bylo czy ciągle klucie jajnikow.. po 10tyg uspokoilo sie wszystko.
Także nic tutaj nie jest wyznacznikiem w jedną bądź drugą stronę

Ja w tak wczesnej ciąży nie miałam żadnych objawów :) pierwsze przyszły jakoś koło 7-8 tygodnia, wtedy też miałam pierwszą wizytę u lekarza (było już serduszko). Potem w 9 tygodniu objawy zaniknęły praktycznie wszystkie. W 10 wróciły :) miałam mdłości, tkliwe sutki :)

Ja w tak wczesnej ciąży nie miałam żadnych objawów :) pierwsze przyszły jakoś koło 7-8 tygodnia, wtedy też miałam pierwszą wizytę u lekarza (było już serduszko). Potem w 9 tygodniu objawy zaniknęły praktycznie wszystkie. W 10 wróciły :) miałam mdłości, tkliwe sutki :)

To super pomocne wiedzieć, że te objawy mogą pojawiać się i znikać😊

Hej Dziewczyny!

Mam 39 lat i nareszcie jestem w pierwszej ciąży. Czekam na wizytę u ginekoga (w środę), wczoraj zrobiłam betę i mam 264. Jednak jeszcze przedwczoraj momentami dość mocno mnie mdliło, wczoraj jeszcze też (nie wymiotowałam, ale tak dziwnie było), a dziś na razie nic, lekko pobolewa mnie podbrzusze (jak codzień), ale to co najbardziej mnie martwi to to, że piersi bolą mnie jakby mniej i są bardziej miękkie w dotyku☹ Czy tak może być, że jednego dnia mam objawy większe, drugiego mniejsze? Trochę się nakręcam😔
Nie nakręcaj się kochana 🙂 ja wiem jak to jest- obecnie jestem w równym 20 tc i jeśli chodzi o objawy to jeszcze przed spodziewaną miesiączką mnie kuł jajnik i czułam dziwne ciągniecie w podbrzuszu. A piersi to mnie tak bolały, że nie pozwoliłam się mężowi po nich nawet dotykać - bo tak były wrażliwe. Jak po dłuższym czasie przestały boleć (pamietam to była sobota) to nie spałam całą noc ze stresu i płakałam, że pewnie się to źle skończy bo mnie piersi nie bolą 🤣 na drugi dzień ból powrócił, więc już byłam spokojniejsza. Ale tak było- raz były mega nabrzmiałe i bolały, raz nie. A ja miałam taką obsesje na tym punkcie, że w ciągu dnia je dotykałam milion razy, żeby sprawdzić czy są nabrzmiałe czy nie 🤣 co do objawów to nie wymiotowałam ani raz, miałam jedynie mdłości (czasem dosyć mocne), nie mogłam znieść zapachu gotującego się mięsa, jajek na twardo i ryby. I generalnie odrzuciło mnie od mięsa, jak je zjadłam to zaraz mnie mdliło. Jadłam dużo owoców bo miałam na nie ochotę i dobrze się po nich czułam. Także nie ma się co nakręcać, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze 🙂 trzymam za Ciebie kciuki 🙂❤️

Hej Dziewczyny!

Mam 39 lat i nareszcie jestem w pierwszej ciąży. Czekam na wizytę u ginekoga (w środę), wczoraj zrobiłam betę i mam 264. Jednak jeszcze przedwczoraj momentami dość mocno mnie mdliło, wczoraj jeszcze też (nie wymiotowałam, ale tak dziwnie było), a dziś na razie nic, lekko pobolewa mnie podbrzusze (jak codzień), ale to co najbardziej mnie martwi to to, że piersi bolą mnie jakby mniej i są bardziej miękkie w dotyku☹ Czy tak może być, że jednego dnia mam objawy większe, drugiego mniejsze? Trochę się nakręcam😔
A nie idziesz za wczesnie do tego lekarza? Na tym etapie jeszcze nie będzie zarodka z serduszkiem wiec nie wiem czy lekarz potwierdzi zdrowa ciążę. Pewnie potwierdzi obecność pęcherzyka ciążowego a to nadal duża niewiadoma, choć rozumiem ze bardzo chcesz sprawdzić 😘 serduszko będzie koło 6-8 tygodnia

Nie nakręcaj się kochana 🙂 ja wiem jak to jest- obecnie jestem w równym 20 tc i jeśli chodzi o objawy to jeszcze przed spodziewaną miesiączką mnie kuł jajnik i czułam dziwne ciągniecie w podbrzuszu. A piersi to mnie tak bolały, że nie pozwoliłam się mężowi po nich nawet dotykać - bo tak były wrażliwe. Jak po dłuższym czasie przestały boleć (pamietam to była sobota) to nie spałam całą noc ze stresu i płakałam, że pewnie się to źle skończy bo mnie piersi nie bolą 🤣 na drugi dzień ból powrócił, więc już byłam spokojniejsza. Ale tak było- raz były mega nabrzmiałe i bolały, raz nie. A ja miałam taką obsesje na tym punkcie, że w ciągu dnia je dotykałam milion razy, żeby sprawdzić czy są nabrzmiałe czy nie 🤣 co do objawów to nie wymiotowałam ani raz, miałam jedynie mdłości (czasem dosyć mocne), nie mogłam znieść zapachu gotującego się mięsa, jajek na twardo i ryby. I generalnie odrzuciło mnie od mięsa, jak je zjadłam to zaraz mnie mdliło. Jadłam dużo owoców bo miałam na nie ochotę i dobrze się po nich czułam. Także nie ma się co nakręcać, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze 🙂 trzymam za Ciebie kciuki 🙂❤️

Dziękuję 😍

A nie idziesz za wczesnie do tego lekarza? Na tym etapie jeszcze nie będzie zarodka z serduszkiem wiec nie wiem czy lekarz potwierdzi zdrowa ciążę. Pewnie potwierdzi obecność pęcherzyka ciążowego a to nadal duża niewiadoma, choć rozumiem ze bardzo chcesz sprawdzić 😘 serduszko będzie koło 6-8 tygodnia

Ja wiem, że może nawet pęcherzyka nie uda się jeszcze zobaczyć, ale twardo idę ;) Pójdę znów za 2 tygodnie, jeśli wszystko będzie w porządku :)

Dziewczyny, a mogę Was jeszcze podpytać o to jak Was konkretnie piersi bolały? Czy mogą się zdarzyć takie miejscowe, kłująco piekące bóle? Przez 2 dni w jednej piersi miałam takie miejsce, że masakra. Teraz już ok, przeszło i całe piersi są lekko bolesne i lekko powiększone. Ciekawi mnie to, czy zawsze piersi bolą tak samo, czy czasem jedna bardziej, jedna mniej albo zdarzyły się komuś takie miejsca na piersi gdzie było najgorzej?

reklama
Ja wiem, że może nawet pęcherzyka nie uda się jeszcze zobaczyć, ale twardo idę ;) Pójdę znów za 2 tygodnie, jeśli wszystko będzie w porządku :)

Dziewczyny, a mogę Was jeszcze podpytać o to jak Was konkretnie piersi bolały? Czy mogą się zdarzyć takie miejscowe, kłująco piekące bóle? Przez 2 dni w jednej piersi miałam takie miejsce, że masakra. Teraz już ok, przeszło i całe piersi są lekko bolesne i lekko powiększone. Ciekawi mnie to, czy zawsze piersi bolą tak samo, czy czasem jedna bardziej, jedna mniej albo zdarzyły się komuś takie miejsca na piersi gdzie było najgorzej?
Nie analizuj tak objawow, naprawdę. Czasem kobiety nic nie czują, moja jedna koleżanka dowiedziała się o ciąży w 14 tygodniu bo zawsze miała nieregularne miesiączki, a druga dowiedziała się chyba nawet później bo przez pierwsze 2 miesiące ciąży miała normalną miesiączkę 🤷‍♀️ Zero objawow, wiec nawet nie pomyślała żeby zrobić test ciążowy.

A czasem jest tak ze jeszcze przed wystąpieniem miesiączki dzirwczyny czują się inaczej i są w stanie bez testu powiedzieć ze to na pewno to 👍🙏

Także na spokojnie, z tymi objawami to nie ma reguły. Mnie piersi na początku w ogóle nie bolały, nie swedzialy, nie dawały żadnych objawow. Dopiero koło 16 tygodnia zrobiły się tkliwe 🤷‍♀️

Do góry