reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy ciaza vs okres?

Hejo kobietki (opcjonalnie panowie :D )
Mam taka sytuacje, ze powinnam dzis dostac okres...niby objawy sa dobrze mi znane, (wrażliwe i powiększone piersi, podobni humorki i wzmożona ochota na seks...) nie ma tu jednak standardowego bolu podbrzusza czy ochoty na zjedzenie słodkich lodów z kiszonym ogórkiem...mam okres nieregularny...ostatnim razem dostalam tydzien przed...stresuje sie troche czy nie sa to objawy pierwszych tc :/
Miałam troche stresu związanego z zaliczeniami na uczelni...a i jeszcze jedno co mnie bardzo zdziwiło, trzy dni temu miałam bol podbrzusza jak na okres...ale sobie zniknął...pomożecie zrozumieć sytuacje...? :(

reklama
Test wyszedł negatywny to nie ma sensu doszukiwać się objawów. Stres związany z zaliczeniami + twoja autosugestia powodują, że okres się spóźnia. Wyluzuj to wszystko wróci do normy. Też mam nieregularne cykle, a każda sesja egzaminacyjna dodatkowo opóźniała pojawienie się okresu, więc wiem co czujesz.

Spokojnie, najprawdopodobniej to stres...
Ale kup test, zrób jutro z porannego moczu, będziesz wiedziała

0d1yrjjgtd95fou3.png

Szczerze to boje sie zrobic ten test...raz robiłam i na tym moze zostańmy...ale dziewczyny z waszego doświadczenia...to nie sa raczej pierwsze objawy ciazy, No nie??
Jak nie zrobisz po raz kolejny testy sikanego lub z krwi, to czego oczekujesz? Skąd tu kto ma widzieć dlaczego ustały Ci objawy.
Pomyśl a może owulacja Ci się przesunęla i teraz wyjdzie pozytyw.

reklama
OMG! Przecież piszemy Ci, żebyś się nie wkręcała i czekała na okres bo nawet nie minął jego termin, a organizm to nie zegarek i dzisiaj tez go wcale nie musisz dostac tylko np. jutro albo za dwa, trzy dni. Poza tym robiłaś test ciążowy i jest negatywny. Objawy o których piszesz owszem miałam i oznaczały one zbliżającą się miesiączkę, ból piersi ustępował i za parę dni się pojawiała. W ciąży ustąpienie objawów zazwyczaj nie oznacza niczego dobrego. A może tak naprawdę chciałabyś być w ciąży...?:-p

reklama
Do góry