reklama
U nas to samoAdas je to co my-wiadomo-mniej pieprzu,ostrych rzeczy,raczej nie smażone-ale generalnie wszystko co my.
Moje dziecko od poczatku gardziło słoiczkamimusiałam gotowac mu zupki-na poczatku bez doprawiania ale jak spróbował z dorosłego talerza to i jego zupki zrobiły sie be
Moje dziecko od poczatku gardziło słoiczkamimusiałam gotowac mu zupki-na poczatku bez doprawiania ale jak spróbował z dorosłego talerza to i jego zupki zrobiły sie be
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Moim zdaniem nie ma potrzeby dosalać czy dopieprzać potraw. Ja tego nie robię, bo skoro synkowi smakują obiadki bez "polepszaczy" to nie ma takiej potrzeby. Sama nie zjem nic niedoprawionego, a winę zwalić mogę jedynie na moich rodziców, bo od kogo się tego nauczyłam jak nie od nich?
mamaBartoszka
Aktywna w BB
dziewczyny, a słyszała któraś z was o vegecie natur? ponoć nie ma konserwantów i polepszaczy? próbował ktoś?
iiizis
Zaciekawiona BB
tutaj masz trochę o nich:
Vegeta Natur — Vegeta | Z Vegetą smakuje lepiej!
ja używam i osobiście polecam skomponowane idealnie, nie próbowałąm tylko do ziemniaków dań grzybowych (bo nie przepadam), ale inne są super, szczególnie do twarożku i do ziołowego kurczaka.
Vegeta Natur — Vegeta | Z Vegetą smakuje lepiej!
ja używam i osobiście polecam skomponowane idealnie, nie próbowałąm tylko do ziemniaków dań grzybowych (bo nie przepadam), ale inne są super, szczególnie do twarożku i do ziołowego kurczaka.
beata26
szczęśliwa mamusia :)
ja używam liścia laurowego, ziela ang, pieprzu odrobinke, ale soli nie. Julka zjada i moje zupki i słoiczki i to co ja mam na talerzu. Jak robię coś na włoski styl do dodaję oregano i bazylie wcina wtedy aż się uszy trzęsą no i oczywiście koperek czy natka zawsze są.
mamjakty
styczniówka 2009
Ja w miarę wcześnie zaczęłam odprawiać zupki córci koperkiem, natką pietruszki, cebulką. Potem ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, czosnek, a potem to już większość ziół - oregano, tymianek, zioła prowansalskie i inne tego typu ;-)
Obecnie je praktycznie to, co my - tyle, że nasze nawyki żywieniowe zmieniliśmy i wyeliminowaliśmy nadmiar soli, wegety, maggi. Uważam, że warto eksperymentować, podkreślać smak potraw ale z rozsądkiem, delikatnie, żeby dziecko odkrywało powoli smaki różnych warzyw
Obecnie je praktycznie to, co my - tyle, że nasze nawyki żywieniowe zmieniliśmy i wyeliminowaliśmy nadmiar soli, wegety, maggi. Uważam, że warto eksperymentować, podkreślać smak potraw ale z rozsądkiem, delikatnie, żeby dziecko odkrywało powoli smaki różnych warzyw
iiizis
Zaciekawiona BB
myslę, że własnie wiele osób zaczęło trochę lepiej się odżywiać, zdrowiej, ogranicza się sól itd, stąd też te nowe vegety. ludzie trochę mniej używają tradycyjnej, bardziej samych ziół no i powstały takie vegety natur ale przyznaję, że to się im udało
reklama
Reghina
Zaangażowana w BB
Dziewczyny , ja swojej córeczce gotuję zupki sama, codziennie inny smak, i powiem wam , że nigdy nie uzyłam soli, nie mówiąc już o vegecie czy innnym świństwie.
U mnie się świetnie sprawdziły koperek , natka, ziele ang. , listek laurowy, no i zioła:-) Będę sie starała , żeby moje dziecko jak najpózniej poznało smak soli. Aha i cukru tez nie używam:-)
majandra masz rację uczymy sie od rodziców, więc to my musimy naszym dzieciaczkom dać dobry przykład:-)
U mnie się świetnie sprawdziły koperek , natka, ziele ang. , listek laurowy, no i zioła:-) Będę sie starała , żeby moje dziecko jak najpózniej poznało smak soli. Aha i cukru tez nie używam:-)
majandra masz rację uczymy sie od rodziców, więc to my musimy naszym dzieciaczkom dać dobry przykład:-)