reklama
U nas to samoAdas je to co my-wiadomo-mniej pieprzu,ostrych rzeczy,raczej nie smażone-ale generalnie wszystko co my.
Moje dziecko od poczatku gardziło słoiczkamimusiałam gotowac mu zupki-na poczatku bez doprawiania ale jak spróbował z dorosłego talerza to i jego zupki zrobiły sie be
Moje dziecko od poczatku gardziło słoiczkamimusiałam gotowac mu zupki-na poczatku bez doprawiania ale jak spróbował z dorosłego talerza to i jego zupki zrobiły sie be
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Moim zdaniem nie ma potrzeby dosalać czy dopieprzać potraw. Ja tego nie robię, bo skoro synkowi smakują obiadki bez "polepszaczy" to nie ma takiej potrzeby. Sama nie zjem nic niedoprawionego, a winę zwalić mogę jedynie na moich rodziców, bo od kogo się tego nauczyłam jak nie od nich?
mamaBartoszka
Aktywna w BB
- Dołączył(a)
- 30 Październik 2007
- Postów
- 85
dziewczyny, a słyszała któraś z was o vegecie natur? ponoć nie ma konserwantów i polepszaczy? próbował ktoś?
iiizis
Zaciekawiona BB
- Dołączył(a)
- 26 Wrzesień 2006
- Postów
- 64
tutaj masz trochę o nich:
Vegeta Natur — Vegeta | Z Vegetą smakuje lepiej!
ja używam i osobiście polecam skomponowane idealnie, nie próbowałąm tylko do ziemniaków dań grzybowych (bo nie przepadam), ale inne są super, szczególnie do twarożku i do ziołowego kurczaka.
Vegeta Natur — Vegeta | Z Vegetą smakuje lepiej!
ja używam i osobiście polecam skomponowane idealnie, nie próbowałąm tylko do ziemniaków dań grzybowych (bo nie przepadam), ale inne są super, szczególnie do twarożku i do ziołowego kurczaka.
beata26
szczęśliwa mamusia :)
ja używam liścia laurowego, ziela ang, pieprzu odrobinke, ale soli nie. Julka zjada i moje zupki i słoiczki i to co ja mam na talerzu. Jak robię coś na włoski styl do dodaję oregano i bazylie wcina wtedy aż się uszy trzęsą no i oczywiście koperek czy natka zawsze są.
mamjakty
styczniówka 2009
Ja w miarę wcześnie zaczęłam odprawiać zupki córci koperkiem, natką pietruszki, cebulką. Potem ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, czosnek, a potem to już większość ziół - oregano, tymianek, zioła prowansalskie i inne tego typu ;-)
Obecnie je praktycznie to, co my - tyle, że nasze nawyki żywieniowe zmieniliśmy i wyeliminowaliśmy nadmiar soli, wegety, maggi. Uważam, że warto eksperymentować, podkreślać smak potraw ale z rozsądkiem, delikatnie, żeby dziecko odkrywało powoli smaki różnych warzyw
Obecnie je praktycznie to, co my - tyle, że nasze nawyki żywieniowe zmieniliśmy i wyeliminowaliśmy nadmiar soli, wegety, maggi. Uważam, że warto eksperymentować, podkreślać smak potraw ale z rozsądkiem, delikatnie, żeby dziecko odkrywało powoli smaki różnych warzyw
iiizis
Zaciekawiona BB
- Dołączył(a)
- 26 Wrzesień 2006
- Postów
- 64
myslę, że własnie wiele osób zaczęło trochę lepiej się odżywiać, zdrowiej, ogranicza się sól itd, stąd też te nowe vegety. ludzie trochę mniej używają tradycyjnej, bardziej samych ziół no i powstały takie vegety natur ale przyznaję, że to się im udało
reklama
Reghina
Zaangażowana w BB
Dziewczyny , ja swojej córeczce gotuję zupki sama, codziennie inny smak, i powiem wam , że nigdy nie uzyłam soli, nie mówiąc już o vegecie czy innnym świństwie.
U mnie się świetnie sprawdziły koperek , natka, ziele ang. , listek laurowy, no i zioła:-) Będę sie starała , żeby moje dziecko jak najpózniej poznało smak soli. Aha i cukru tez nie używam:-)
majandra masz rację uczymy sie od rodziców, więc to my musimy naszym dzieciaczkom dać dobry przykład:-)
U mnie się świetnie sprawdziły koperek , natka, ziele ang. , listek laurowy, no i zioła:-) Będę sie starała , żeby moje dziecko jak najpózniej poznało smak soli. Aha i cukru tez nie używam:-)
majandra masz rację uczymy sie od rodziców, więc to my musimy naszym dzieciaczkom dać dobry przykład:-)
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 1
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 4
- Wyświetleń
- 48 tys
- Odpowiedzi
- 2
- Wyświetleń
- 6 tys
- Odpowiedzi
- 1
- Wyświetleń
- 5 tys
- Odpowiedzi
- 4
- Wyświetleń
- 2 tys
Podziel się: