Ale to jest ginekolog do którego chodzisz prywatnie czy na NFZ ?Mi przepisuje ginekolog na wizytach, heparyna refundacja 100%, acard normalnie.
reklama
aspekt
Fanka BB :)
można chodzić prywatnie, ale trzeba wprost się dowiedzieć, czy lekarz będzie Ci wypisywał recepty z refundacja. Nie ma w tym przekrętu, ale lekarz może powiedzieć, że boi się kontroli zasadności refundacji. Zresztą, lekarz przyjmujący ja NFZ też może się uprzec, że refundacja się nie należy i wypisywać pełnopłatne. Najlepiej jest mieć kwit od genetyka/hematologa/immunologa o zaleceniu stosowania i refundacji, ale to też trudno "wydrzeć" specjaliście.Ale to jest ginekolog do którego chodzisz prywatnie czy na NFZ ?
EwelinaW
Ja dostaje recepty od prywatnego na 100% refundacji, ale przysługiwało to dopiero od potw ciąży. Z tego co kiedyś czytałam, ma znaczenie jak lekarz to interpretuje, więc jesli są wskazania np badania, wcześniejsze poronienia,a już w ogóle bajka jak hematolog lub genetyk to potwierdzaHej również mam to stwierdzone ale w ciąży jeszcze nie jestem, powiedzcie mi czy te leki przepisuje wam ginekolog czy trzeba iść do immunologa ? No i jak to wygląda z refundacją czy przysługuje w takim przypadku ?
Nadziejaumieraostatnia4
Ja chodzę do ginekologa prywatnie. Heparyne od pozytywnego testu. Ale ze mój gin nie ma podpisanej umowy z NFZ to wypisal mi papiery i poszłam z nimi do rodzinnej. Nie płacę za zastrzyki nic
aspekt
Masz dobrego lekarza rodzinnego, mój się nie zgodził (jedną paczkę że niby na podróż samolotem do Australii to tak, ale w ciąży nie, bo w ciąży opiekuje się ginekolog i mam sobie znaleźć takiego co mi będzie wypisywał recepty).Ja chodzę do ginekologa prywatnie. Heparyne od pozytywnego testu. Ale ze mój gin nie ma podpisanej umowy z NFZ to wypisal mi papiery i poszłam z nimi do rodzinnej. Nie płacę za zastrzyki nic
Nadziejaumieraostatnia4
Mam bo ona ma wgląd w moje poprzednie straty i to ona mi wystawiała skierowanie do genetyka i hematologa na nfz. Złota kobietaMasz dobrego lekarza rodzinnego, mój się nie zgodził (jedną paczkę że niby na podróż samolotem do Australii to tak, ale w ciąży nie, bo w ciąży opiekuje się ginekolog i mam sobie znaleźć takiego co mi będzie wypisywał recepty).
EwelinaW
Dziwne te podejścia lekarzy, bo moja lekarka też nie ma żadnej umowy z NFZ i wystawia refundowane. Poprzednia gin też wystawiała bez problemu, w sumie to nawet nie musiałam się upominać bo same mi tak wystawiły a ja tylko w aptece zgłupiałam jak pani mówi dziękuję do widzenia, a ja się pytam ileMam bo ona ma wgląd w moje poprzednie straty i to ona mi wystawiała skierowanie do genetyka i hematologa na nfz. Złota kobieta
Nadziejaumieraostatnia4
Ja nie wiem gin wystawia wszystko na recepte. Ale zastrzyki nie bo nie ma podpisanej umowy. Ja nie wnikam. Mam od rodzinnej obecnie 21tydx. I do dnia porodu i 6tyg po pologu będę brać zastrzyki.Dziwne te podejścia lekarzy, bo moja lekarka też nie ma żadnej umowy z NFZ i wystawia refundowane. Poprzednia gin też wystawiała bez problemu, w sumie to nawet nie musiałam się upominać bo same mi tak wystawiły a ja tylko w aptece zgłupiałam jak pani mówi dziękuję do widzenia, a ja się pytam ile
reklama
EwelinaW
Ja mam tak samo, mam już wykupione heparynę na cały okres. I w grudniu tj po 5 miesiącach od porodu mam mieć jeszcze kontrolę u hematologaJa nie wiem gin wystawia wszystko na recepte. Ale zastrzyki nie bo nie ma podpisanej umowy. Ja nie wnikam. Mam od rodzinnej obecnie 21tydx. I do dnia porodu i 6tyg po pologu będę brać zastrzyki.