reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

No może te aptekarki lekko zacofane są? hehe
spróbuj z mlekiem wymieszać, ja zawsze to robiłam na dwie butelki,do 30ml mleka to wsypywałam, Natalka to wypiła i potem podałam już drugą flaszkę. Miałam taki sposób, bo często się zdarzało, że jak wsypywałam do większej ilości mleka to zostawiała.
Aha, ale przeca Ty nie podajesz mm. To może odciągnij i podaj z butli. Na ulotce chyba pisze, że można podawać też z pokarmami, to może dosypuj do czegoś, co z chęcią zjada.
My dawaliśmy kapsułki, bo saszetki mają, o ile dobrze pamiętam więcej tych bakterii. Także zalecono nam kapsułki.

reklama
...albo z soczkiem czy owocami- przeciez to nieistotne,ważne,by zjadłą.
A "latopic" może spróbuj przez neta zamówic.Albo w aptece.Jak w "mojej" czegoś nie mają,to zamawiają - zostawiam im nr telefonu i dzwonią,ze już jest i mogę przyjść.

u nas też tak zamawiają.
a MAKUC Ty dostałaś DICOFLOR w saszetkach dla dziecka? bo teraz tam się coś w składzie zmieniło i dla małych dzieci myślałam, że już tylko w kroplach są

dzięki dziewczyny :*

NAT no mi w aptece taki w saszetkach dali. Krople powiadasz? kurcze to teraz nawet nie wiem czy podawać Alicji to co mam. Chociaz niby na opakowaniu jest napisane, że dla niemowląt i dzieci, więc niby powinno być ok :eek:

Makuc ja tak samo kiedys dawalam Nadii do mleka(jedna mala kapsulke dicofloru wsypywalam)robilam 30 mleczka+dicoflor i byla juz przygotowana druga butelka z samym mleczkiem,jak wypila to robilismy podmianke:) tak samo jak Elusia :)

to ja jestem na tyle głupia, że o podmiance nie pomyślałam :zawstydzona/y: i przez to moje dziecko nie wypijało zawsze całej dawki :eek:
MAKUC ale to jeśli napisane, że dla niemowląt to pewnie OK, nie martw się. A ulotka z jaką datą jest?

Makuc o ile mnie pamięć nie myli to taniej wychodzi jak się kupuje kapsułki. Poza tym zawartość kapsułki rozpuszczałam w minimalnej ilości wody (ok 10-15 ml), a do saszetki trzeba mieć chyba więcej wody (pół szklanki?). A i dawałam tą miarką od syropów. Można mieszać z mlekiem i innymi płynami.

NAT data wazności 09/2012 także wszystko ok.
coż nie pomyślałam z tymi kapsułkami :eek: bo rzeczywiście do saszetek trzeba sporo wody, żeby sie dobrze rozpuściły i przez to częśc się marnuje, gdyz Alicji to średnio smakuje na razie.... Jeszcze jakby to mogło sobie leżeć i być na raty dawane to byloby ok ale na ulotce jest informacje, że należy podac zaraz po przygotowaniu.

Ostatnia edycja:
Ja przewaznie kupowalam kapsulki,bylo to dla mnie wygodniejsze.No i Nadia miala tego mniej do wypicia.Moja pediatra doradzala zeby wsypac jej to do buzi(tak na bok)tego w kapsulce jest malo.Zeby miec pewnosc ze cala kapsulke (zawartosc oczywiscie)polknie :) i tak pozniej robilismy.

reklama
Makuc , myslę,że chyba Natolin chodziło o datę wprowadzonych zmian na ulotce, tzn. jeśli były wprowadzone zmiany np.w składzie, to na ulotce malutkim drukiem będzie rok zmiany. Przynajmniej , jak to tak odebrałam , że o to chodzi Nat:tak:

Do góry