reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Dziewczyny Lena ma 37,2 i katar. Do tego męczą ją ząbki. Możliwe, że to przez ząbkowanie? gdzieś wyczytałam, że właśnie takie są objawy.

reklama
Dobranocka jak moja sie nagle odparzyla zapodalam sudo crem i co na nastepny dzien wielkie czerwone plamy , masakra ,az sie przerazilam. Uratował nas LINOMAG zielony i jepszego nie ma :). Posmarowałam w dzien a na nastepny nic nie bylo. A jak ten olej lniany?pomogl?
Moni ja nie pomoge. Jedynie co wiem, ze 37,2 to nie goraczka ....

Możliwe, że przez zęby. Niektóre dzieci faktycznie tak mają, choć lepiej obserwować czy nic innego się nie wykluwa.

monimoni spokojnie u takich dzieciaczków to normalna temperatura :) tak jak napisała dawidowe to nawet stan podgorączkowy nie jest.

dobranocka
, dawaj znać czy bedzie coś lepiej i po czym odparzenia znikną. Wiadomo każdy dzieciaczek inny i co innego działa :)

Wow ale mnie już dawno nie było:)ale jeśli mogę się wtrącić na temat odparzeń to przy pierwszym synku miałam z tym problem i najlepszy był tormentiol-po paru godzinach było widać efekty.(na opakowaniu co prawda pisze żeby nie stosować u niemowląt-ale naprawdę nic się nie działo i wiem że masa ludzi leczy odparzone pupki właśnie tormentiolem)
A tak pozatym to miałam ostatnio szpital w domu bo wszyscy zachorowaliśmy-Jaś gorączkował (ponad 39 temp. i katar)Frida tutaj spisała się na medal ponieważ nie spływało nic do gardła, dla lepszego snu kropelki do nosa nasivin więc właściwie wracamy do zrowia bez większych problemów:)
Monimoni po czym wnioskujesz że ząbki już idą??Ja na razie się nie nastawiam na uzębienie Jaśka, bo pamietam jak przy Dawidzie wszyscy sie podniecali że to już już zęby idą-każdy wręcz już widział jak się przebijają-a ja miałam ubaw bo pierwszy ząbek pojawił się jak Dawid skończył roczek.Więc teraz jak słyszę teksty typu "oj Jaśkowi to zęby idą bo tak się ślini i tak wszystko bierze do buzi" to się tylko śmieję, bo wiem że to nie są objawy wyżynania:)

Nina6x ostatnio myślałam gdzie Ty się zawieruszyłaś :-) Dobrze,że choróbsko już mija. A z tymi zębami to u mojego syna też podobnie było. Ślinił się strasznie i każdy twierdził, że przez zęby, a ząb wyszedł dopiero jak miał 8 miesięcy.

Co do maści tormentiol to po przeczytaniu ulotki przeraziłam się i nie odważyłam użyć.

Nina - stąd wiem, że ząbki idą bo lekarz stwierdził bardzo rozpulchnione dziąsła i w dwóch miejscach grudki takie opuchnięte jakby.

Dziewczyny
ja się nie denerwuję wcale, że mała miała 37,2. W żadnym z postów nie napisałam, że się denerwuję, czy martwię, że to gorączka. Zapytałam się tylko czy to może być od zębów. Wiem, że to stan podgorączkowy i wiem, że gorączka to ponad 38.

BTW stan podgorączkowy zniknął, mała mniej marudna więc chyba coś tam się działo po prostu z tymi zębami.

reklama
Ja wiem właśnie że na ulotce tormentiolu pisze żeby nie używać u niemowląt dlatego nikogo nie będę namawiać, jedynie wiem z własnego doświadczenia że był bardzo skuteczny i dużo osób go chwali.
Monimoni-no to jak lekarz tak stwierdził to rzeczywiście możesz chyba się spodziewać pierwszych małych "białych perełek" :)i trzymam kciuki żeby w miarę łagodnie to przeszła(czyli bez gorączki, bólu itd.)

Ostatnia edycja:
Do góry