Mam pytanie czy Nystatyna po rozrobieniu powinna miec gladka konsystencje czy plywaja w niej male grudki/farfocle? Pierwszy raz stosujemy nystatyne, mam pedzlowac dziecku buzie. Zrobilam wszystko zgodnie z instrukcja, dolalam wody do kreski, wymieszalam, odstalo chwile i ponownie dolalam wody do kreski, bo bylo ponizej (w ulotce jest napisane, ze jesli po pierwszym dolaniu wody zawiesina bedzie dalej ponizej kreski to zeby dolac ponownie do kreski).
reklama
G
goszczaca
Gość
Gładka konsystencja.Bynaj mniej mi tak wychodziła.Mam pytanie czy Nystatyna po rozrobieniu powinna miec gladka konsystencje czy plywaja w niej male grudki/farfocle? Pierwszy raz stosujemy nystatyne, mam pedzlowac dziecku buzie. Zrobilam wszystko zgodnie z instrukcja, dolalam wody do kreski, wymieszalam, odstalo chwile i ponownie dolalam wody do kreski, bo bylo ponizej (w ulotce jest napisane, ze jesli po pierwszym dolaniu wody zawiesina bedzie dalej ponizej kreski to zeby dolac ponownie do kreski).
I zadne male "farfocle" Ci nie plywaly? Poszlam az do apteki sie zapytac i farmaceutka powiedziala, ze nystatyna nigdy dobrze w wodzie sie nie rozpusci, bo nie ma takich wlasciwosci. No i juz sama nie wiem. Skoro zrobilam wszystko zgodnie z instrukcja to chyba tak musi byc.Gładka konsystencja.Bynaj mniej mi tak wychodziła.
G
goszczaca
Gość
No powinno być dobrze, no ja po wymieszaniu nic takiego nie widziałam. Ale jak farmaceutyka tak powiedziała to musi być ok? Dziecko plesniawki ma? Jaki wiek?I zadne male "farfocle" Ci nie plywaly? Poszlam az do apteki sie zapytac i farmaceutka powiedziala, ze nystatyna nigdy dobrze w wodzie sie nie rozpusci, bo nie ma takich wlasciwosci. No i juz sama nie wiem. Skoro zrobilam wszystko zgodnie z instrukcja to chyba tak musi byc.
Po dwoch antybiotykach i ponad 2 tyg inhalacji grzybek sie przypaletal. Nie ma duzo tego bialego nalotu w buzi.No powinno być dobrze, no ja po wymieszaniu nic takiego nie widziałam. Ale jak farmaceutyka tak powiedziała to musi być ok? Dziecko plesniawki ma? Jaki wiek?
reklama
Czyli tak musi byc. Ja trzymałam w lodowce przed rozrobieniem i trzymam po rozrobieniu, bo tak jest w ulotce napisane i tak mi farmaceutka powiedziałaJa stosowałam u małej i u dorosłej osoby i też były takie małe grudki . Pani w aptece kazała trzymać w lodówce , a w szpitalu powiedzieli ze nie trzeba :/
Podziel się: