reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nutramigen, inny skład- historia mojego dziecka

reklama
Ale ja się nie upieram 🤷‍♀️ zapytalam, jaka jest róznica w skladzie. Skoro masz portugalski produkt i masz polski to powinnaś moc porownac. To Ty twierdzisz, że sklad jest ten sam.
normalnie pytam, bo jestem ciekawa gdzie tkwi roznica.

Masz jakiś biznes w tym oczernianiu polskiej produkcji?
No to Ci odpowiadam ze składem się nie różnią, co mnie też dziwi, ze względu na to że Polski nutramigen jest odrobinę ciemniejszy po rozpuszczeniu no i się generalnie gorzej rozpuszcza, często grudki powstają. Ten portugalski jest jakby lżejszy, bielszy i rozpuszcza się bez wysiłku. Skład powtarzam jest taki sam na opakowaniach.

Uwierz mi że też wolałabym kupować w Polsce ten produkt, w Portugalii jedna puszka to koszt 20€.

Nie oczerniam polskiej produkcji, bo bardzo sobie cenię nasze polskie marki, w szczególności nasze naturalne kosmetyczne.

Dla mnie ten post jest mega dziwny. Szczególnie, że to mleko powinno być podawane tylko na receptę.

@aniaslu
Jest na receptę, możesz go kupić też bez. Wiesz jadąc za granicę na 3 tygodnie nie spakujesz do walizki 10 puszek mleka. W szczególności że w innych krajach ten produkt też istnieje, prawda? Nie pomyślałabym że mogą się różnić skoro ta sama marka i nazwa. A dziecka głodzić przecież nie będę.

Ja troche nie rozumiem tego watku, czemu nie zmieniliscie mleka calkowicie jesli byly takie problemy? Nie ma zadnego zamiennika?

Ja troche nie rozumiem tego watku, czemu nie zmieniliscie mleka calkowicie jesli byly takie problemy? Nie ma zadnego zamiennika?
Bo według lekarzy wszystko było ok. Dziecko przybiera na wadze, wygląda dobrze. Gdy słyszysz od lekarza że to normalne że takim śluzem wyrzuca i ze z czasem to przejdzie to się trochę uspokajasz, prawda?

Bo według lekarzy wszystko było ok. Dziecko przybiera na wadze, wygląda dobrze. Gdy słyszysz od lekarza że to normalne że takim śluzem wyrzuca i ze z czasem to przejdzie to się trochę uspokajasz, prawda?
A przeszlo? Pytam z ciekawosci, bo brzmi, jakby dziecku zupelnie te mleko nie sluzylo.

reklama
Do góry