Witam, moja 3 miesięczna córcia zaczęła pić nutramigen lgg 1 ze wzgledu na alergię jednakże mam pewien problem z porcjami. Córeczka była dotychczas karmiona piersią na żądanie i ma dość spory apetyt na puszce jest napisane że ma pić 4x180 ml ale kurcze no nie da rady u nas żeby piła tylko 4 razy dziennie bo ona w nocy budzi się 2 razy na karmienie co prawda wypija max 120 ale tak czy siak ciężko się będzie zmieścić w niektóre dni w 720 ml. Czy ktoraś też ma takiego łasucha? I czy jeśli wypije trochę więcej to coś się stanie?
reklama
Tak tak wiem tylko że na innych mlekach modyfikowanych jest taka informacja, że każde dziecko jest inne i że wartości na opakowaniu są podane orientacyjnie a na nutramigenie widnieje informacja, że jeśli lekarz nie zaleci inaczej. Stąd też pytam jak to u innych mam karmiących tym specyfikiem wyglądałoMlekiem modyfikowanym karmimy takze na zadanie. Dziecko wtedy samo sobie bedzie regulowalo porcje i czestotliwosc. To nie robocik, ze zje o wyznaczonych godzinach.
olka11135
Fanka BB :)
Tak tak wiem tylko że na innych mlekach modyfikowanych jest taka informacja, że każde dziecko jest inne i że wartości na opakowaniu są podane orientacyjnie a na nutramigenie widnieje informacja, że jeśli lekarz nie zaleci inaczej. Stąd też pytam jak to u innych mam karmiących tym specyfikiem wyglądało
Chodzi pewnie o to, że ono jest refundowane i lekarz może nie wypisać recepty jeżeli dziecko będzie piło więcej
Moonstone
Moderator
Karmienie na żądanie przy czym mój nie wypije więcej niż 120 a jutro kończy 5 miesięcy więc u nas problem w drugą stronęTak tak wiem tylko że na innych mlekach modyfikowanych jest taka informacja, że każde dziecko jest inne i że wartości na opakowaniu są podane orientacyjnie a na nutramigenie widnieje informacja, że jeśli lekarz nie zaleci inaczej. Stąd też pytam jak to u innych mam karmiących tym specyfikiem wyglądało
Lady Loka
To niczego nie zmienia. Karmisz wtedy, kiedy dziecko chce i tyle, ile chce.Tak tak wiem tylko że na innych mlekach modyfikowanych jest taka informacja, że każde dziecko jest inne i że wartości na opakowaniu są podane orientacyjnie a na nutramigenie widnieje informacja, że jeśli lekarz nie zaleci inaczej. Stąd też pytam jak to u innych mam karmiących tym specyfikiem wyglądało
Jeśli chodzi o ilość preparatu, jeśli wypija nieco więcej niż zalecane 720 ml dziennie, również nie powinno to stanowić problemu, jeśli czuje się dobrze, prawidłowo przybiera na wadze i aktywnie się rozwija.Witam, moja 3 miesięczna córcia zaczęła pić nutramigen lgg 1 ze wzgledu na alergię jednakże mam pewien problem z porcjami. Córeczka była dotychczas karmiona piersią na żądanie i ma dość spory apetyt na puszce jest napisane że ma pić 4x180 ml ale kurcze no nie da rady u nas żeby piła tylko 4 razy dziennie bo ona w nocy budzi się 2 razy na karmienie co prawda wypija max 120 ale tak czy siak ciężko się będzie zmieścić w niektóre dni w 720 ml. Czy ktoraś też ma takiego łasucha? I czy jeśli wypije trochę więcej to coś się stanie?
reklama
bleucoco
My jesteśmy na Bebilonie Pepti, też skończone 3 mż. Porcję mam robić 120 ml. Są dni, że je 5 razy na dobe, a są dni, że je 7 razy na dobę. Nie zawsze zjada całą porcję. Nie liczę tego. Domaga się jedzenia, to daję Ogólnie córka je często w dzień bo przesypia w zasadzie całe noce. Za 2 tygodnie konczy 4 miesiące i chyba już wjechał regres snu bo wcześniej w nocy nie jadła a teraz je dodatkowo 2 razy w nocy jeszcze i przez to dobowo zaczęło nam wychodzić więcej karmień. W dzien nadal je co 1,5-2 h Ale o 18:30 już zasypia na sen nocny i chce jeść 23:00 albo grubo później, więc myślę, że w dzień po prostu nadrabia zapotrzebowanie kaloryczne.Witam, moja 3 miesięczna córcia zaczęła pić nutramigen lgg 1 ze wzgledu na alergię jednakże mam pewien problem z porcjami. Córeczka była dotychczas karmiona piersią na żądanie i ma dość spory apetyt na puszce jest napisane że ma pić 4x180 ml ale kurcze no nie da rady u nas żeby piła tylko 4 razy dziennie bo ona w nocy budzi się 2 razy na karmienie co prawda wypija max 120 ale tak czy siak ciężko się będzie zmieścić w niektóre dni w 720 ml. Czy ktoraś też ma takiego łasucha? I czy jeśli wypije trochę więcej to coś się stanie?
Podziel się: