reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nutramigen a ulewanie

ibag0311

Zaangażowana w BB
Witam
Od wczoraj podaje nutramigen mojej 3 miesięcznej córeczce. Tylko ona strasznie po nim ulewa. Czy to normalne po tego typu mleku? Czy to minie?
I pytanie czy jeśli np chciałabym skończyć otwarta puszkę nutramigenu i wrócić do pepti który chętniej jadła i nie ulewała, jedynie wysypka delikatnie się utrzymuję, to mogę tak zrobić czy dopiero po 2 tyg.

reklama
A może stopniowo zmieniaj na Nutramigen? Tj. np. 1 miarkę z porcji Pepti zastąp Nutramigenem?

edit. Równie dobrze może to być przypadek, że ulewa, bo np. złapała jakiegoś wirusa 🤷‍♀️

A może stopniowo zmieniaj na Nutramigen? Tj. np. 1 miarkę z porcji Pepti zastąp Nutramigenem?

edit. Równie dobrze może to być przypadek, że ulewa, bo np. złapała jakiegoś wirusa 🤷‍♀️
Pytałam o to pediatry to mówiła, żeby spróbować od razu i jak będziecie jeść to nie muszę mieszać. No i spróbowałam i cały dzień wczoraj podawałam sam nutramigen. Czyli mogę dziś mieszać z pepti czy już nie kombinować?

Jeśli jest przypuszczenie, że córka ma uczulenie na laktozę, to lepiej nie mieszać.
Do tego jeśli w miarę chętnie je Nutramigen, to bym nie wracała do Pepti (które smakowo jest lepsze).
Wydaje mi się, że 1 dzień to za krótko by ocenić czy mleko służy.

Moj syn ulewa przez pierwsze kilka dni nowych rzeczy. Przy zmianie mleka na Pepti, przy zmianie z 1 na 2, przy okazji skończenia sterylizowania butelek, przy pierwszych dniach rozszerzania diety... kilka dni i ulewanie się kończy.

Witam
Od wczoraj podaje nutramigen mojej 3 miesięcznej córeczce. Tylko ona strasznie po nim ulewa. Czy to normalne po tego typu mleku? Czy to minie?
I pytanie czy jeśli np chciałabym skończyć otwarta puszkę nutramigenu i wrócić do pepti który chętniej jadła i nie ulewała, jedynie wysypka delikatnie się utrzymuję, to mogę tak zrobić czy dopiero po 2 tyg.
U mojej córki nutramigen powodował koszmarne chlustające wymioty. To było najgorsze mleko jakie mieliśmy i niestety dopiero zmiana mleka pomogła. Zaczęłam walczyć o relaktacje z desperacji i dopiero po powrocie do kp ustały wszelkie problemy zdrowotne ..😵‍💫

U mojej córki nutramigen powodował koszmarne chlustające wymioty. To było najgorsze mleko jakie mieliśmy i niestety dopiero zmiana mleka pomogła. Zaczęłam walczyć o relaktacje z desperacji i dopiero po powrocie do kp ustały wszelkie problemy zdrowotne ..😵‍💫
hej;) mam pytanie a jak z powrotem udało Ci się karmić? Po jakim czasie wróciłaś po kp?

U nas wszelkie problemy zdrowotne przeszły po Nutramigenie. Bebilon pepti nie był wystarczający. Córka ma refluks i o dziwo po bebilonie wymiotowała a po Nutramigenie nie. Zawsze każdy mówił poczekaj minimum dwa tygodnie z każdym mlekiem a ja patrzyłam ciągle jak dziecko się męczy i czekałam a jak trafiliśmy wkoncu na odpowiednie mleko czy Nutramigen to wystarczyła jedna butelka i dziecko wkoncu spokojne.

hej;) mam pytanie a jak z powrotem udało Ci się karmić? Po jakim czasie wróciłaś po kp?
Już jedna dziewczyna pytała mnie na priv więc wklejam to co jej odpisałam 😊

Pokarm zanikł mi całkowicie, dostałam miesiączkę normalnie. Myślę że jakieś dwa miesiące po odstawieniu zaczęłam wznawiać laktacje. Na początku robiłam sesje samym laktatorem 7-5-3 co trzy godziny a w nocy co cztery. Ale po jakimś czasie znalazłam zestaw medela sns, tam się wlewa mleczko do zbiornika, przykleja rurki do piersi i dziecko ssie pierś, choć mleko leci z butelki. Ale po tym stymulacja jest ogromna, do takiego stanu przywróciłam laktacje że karmiłam z powrotem córkę piersią bez dokarmiania! Myślę, że jak od razu Pani zacznie z tym zestawem to pójdzie szybko, może z dwa tygodnie. Później i tak laktator żeby cały czas pobudzać i mleczko wroci 🙂 piłam codziennie ********** i inne suplementy, nie wiem czy coś dały ale walczyłam z całych sił bo moja córka strasznie źle reagowała na wszystkie mieszanki...😔 warunkiem sukcesu jest natychmiastowe odstawienie od butli, bo jak będzie Pani podawać z tego systemu sns a później dokarmiać butlą to nie ma sensu, dziecko musi cały posiłek zjadać z tego systemu. Więc po prostu 2 tygodnie trzeba się zamknąć w domu 🙂

reklama
Już jedna dziewczyna pytała mnie na priv więc wklejam to co jej odpisałam 😊

Pokarm zanikł mi całkowicie, dostałam miesiączkę normalnie. Myślę że jakieś dwa miesiące po odstawieniu zaczęłam wznawiać laktacje. Na początku robiłam sesje samym laktatorem 7-5-3 co trzy godziny a w nocy co cztery. Ale po jakimś czasie znalazłam zestaw medela sns, tam się wlewa mleczko do zbiornika, przykleja rurki do piersi i dziecko ssie pierś, choć mleko leci z butelki. Ale po tym stymulacja jest ogromna, do takiego stanu przywróciłam laktacje że karmiłam z powrotem córkę piersią bez dokarmiania! Myślę, że jak od razu Pani zacznie z tym zestawem to pójdzie szybko, może z dwa tygodnie. Później i tak laktator żeby cały czas pobudzać i mleczko wroci 🙂 piłam codziennie ********** i inne suplementy, nie wiem czy coś dały ale walczyłam z całych sił bo moja córka strasznie źle reagowała na wszystkie mieszanki...😔 warunkiem sukcesu jest natychmiastowe odstawienie od butli, bo jak będzie Pani podawać z tego systemu sns a później dokarmiać butlą to nie ma sensu, dziecko musi cały posiłek zjadać z tego systemu. Więc po prostu 2 tygodnie trzeba się zamknąć w domu 🙂
dziękuję za odpowiedź:)
Nie wiedziałam że jest możliwy powrót do karmienia piersią po odstawieniu.
Pytam z ciekawości i próbuje pomóc mojej znajomej, która odstawiła a chciałaby wrócić do kp.
Ja karmie piersią do tej pory, corka skończyła 13 miesięcy.