reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nudzace sie 1,5 roczne dziecko

juli29

Fanka BB :)
moje pytania pewnie okażą się śmieszne dla niektórych matek, ale inne moze maja podobnie.
otóz moja córka bedzie miala nie długo 1,5 lata i mam problem żeby w jakikolwiek sposób ja zabawić, ksiazki przeglada sama o poczytaniu nie ma owy albo pooglądaniu razem, najlepiej na okrągło oglądała by bajki ewentualnie jakies piosenki dla dzieci:( niewiem juz co robic czy po prostu przeczekac? Nie wlaczanie telewizora konczy sie straszna awantura i czasem po prostu odpuszczam.Dobrze jak jest ladnie to chociaz można na spacer iść.

reklama
Mała przyzwyczaiła się do bajek - to teraz masz. Nie ustępuj i skracaj czas przed tv czy kompem. Malowanie, wydzieranie, taniec, może zajęcia dla maluszków ?

u nas sprawdzają się drewniane klocki, przewala, rozwala, budujemy wieżę i mała robi spektakularne bum. Lubi lego duplo
Jako że skończył nam się etap brania wszystkiego do paszczy to na topie są też mozaiki

Mój synek uwielbia puzzle, malowanie mazakami, chodzenie z dużą miotła lub małą i szufelką, mopem. Też ma 1,5h. Może tego właśnie spróbuj? A bajki odmawiaj, z czasem się przyzwyczai do ograniczeń. Inaczej sama się nie oduczy, Pozdrawiam :)

A moj synek zachowywal sie tak samo samlubil sie bawic .przekladal kartki w ksiazeczkach. Wybuchal krzykiem i placzem na brak bajek z komputera. Dzis ma 3 latka i diagnoze autyzm wczesno dzieciecy.

reklama
Niestety ale tv czy inny ekran w zyciu tak malego dziecka to samo zlo! Przyzwyczaja sie bardzo latwo, zrezygnowac juz gorzej. Ja bym definitywnie wykluczyla ekrany w kazdej postaci. Moje dzieci( 8 i 3 lata) maja tv i bajki itp ale max 1,5 h dziennie i zawsze daze do tego zeby zminimalizowac to ile sie tylko da. Mlodszy syn pooglada z 40 min psiego patrolu i ma dosc chce ogladac ksiazki budowac z klockow,isc do piaskownicy a najchetniej to by u babci na wsi zamieszkal i lazil doic krowy itd. Starsza corka moglaby ogladac duuuzo ale nie ma na to mojej zgody i koniec. Nie ma w tym temacie dyskusji. Dla ich dobra.

Do góry