reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NT 2mm, łożysko przodujace

Nowa92

Początkująca w BB
  1. Cześć dziewczyny! Mam 25 lat, jestem w 12 tc, niestety stresuje się praca, mam na głowie ważny projekt, przy którym pracuje sama. Boje się powiedzieć szefostwu bo wiem że będą krzywo patrzeć i mnie obwiniać.... Bo przecież zaszłam w ciążę... brzucha nie mam jeszcze ale czuje ze juz czas powiedziec tymbardziej ze dzis bylam na usg, lekarz wystraszył mnie że NT wynosi 3mm;( niby wymierzyć i wpisał że ma 2mm ale i tak wiem że coś jest nie tak:( a druga rzecz to że zapytał mnie czy plamilam i czy mnie bolał brzuch.. przypuszczalam że bez przyczyny nie pytał więc dopytywalam.. mówił że łożysko Brzeźnie przodujace i przy tym może się odejść lozysko;( przerazilam się! Pomozcie

reklama
Co to za lekarz byl? Taki wynik usg nalezy skonsultowac z innym ultrasonografista/ginekologiem? Skad jestes? Jezeli z Warszawy to najelpiej do Poradni na Agatowej tam przynajmniej bedziesz miec pewnosc, ze wiedza co mowia. Wiekszosc lekarzy sie nie zna na usg prenatalnym a skoro raz powiedzial to a wpisal tamto... To juz w ogole swiadczy o tym, ze ultrasonograf u niego to mebel. Lozysko to sie sprawdza ok 20tyg.

Co to za lekarz byl? Taki wynik usg nalezy skonsultowac z innym ultrasonografista/ginekologiem? Skad jestes? Jezeli z Warszawy to najelpiej do Poradni na Agatowej tam przynajmniej bedziesz miec pewnosc, ze wiedza co mowia. Wiekszosc lekarzy sie nie zna na usg prenatalnym a skoro raz powiedzial to a wpisal tamto... To juz w ogole swiadczy o tym, ze ultrasonograf u niego to mebel. Lozysko to sie sprawdza ok 20tyg.
Dokładnie dobry lekarz z certyfikatem plus dobre usg

Do góry