reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nrbc % jakie normy u niemowlat?

reklama
Jakie sa normy u niemowlat?
Moja córka raz też miała jakaś minimalna ilość tego , lekarz zalecił za jakiś czas powtórne badania krwi. Wtedy o tym czytalam i się przestraszyłam. U wcześniaków i niemowląt może występować, u starszych dzieci i dorosłych wskazuje na ciężkie choroby. Należy się konsultować z lekarzem.

Norma to 0...
Na stronie producenta analizatorów znalazłam takie info:
Zliczanie NRBC, dostępne w wielu naszych analizatorach, jest często wykorzystywane w przypadku noworodków i niemowląt. U tych pacjentów komórki NRBC mogą występować fizjologicznie w dużych ilościach - u wcześniaków możliwe jest występowanie do 100 NRBC/100 WBC.

A tu masz jeszcze jeden artykuł: Link do: NRBC (erytroblasty) - interpretacja wyników u dzieci i dorosłych

Norma to 0...
Na stronie producenta analizatorów znalazłam takie info:
Zliczanie NRBC, dostępne w wielu naszych analizatorach, jest często wykorzystywane w przypadku noworodków i niemowląt. U tych pacjentów komórki NRBC mogą występować fizjologicznie w dużych ilościach - u wcześniaków możliwe jest występowanie do 100 NRBC/100 WBC.

A tu masz jeszcze jeden artykuł: Link do: NRBC (erytroblasty) - interpretacja wyników u dzieci i dorosłych
Czyli mam rozumiec ze u dzieci moze byc ponad norme?

Może, choć nie powinno. A w jakim wieku jest dziecko? Wg artykułu wartość 0 u zdrowych dzieci powinna być po pierwszym tygodniu życia.
A jak pozostałe parametry krwi?

reklama
Jak u Was wykasnilo się to badanie nrbc ? Jesteśmy właśnie w tej samej sytuacji...
I jak u Was z NRBC. Ja sama mam ten problem teraz tylko u dwulatka który miał badanie podczas ostrej infekcji zakaźnej i wyszło 0,1 . Lekarz niby nas uspokoił i idziemy jutro na powtórkę badań ale ja w stresie ostatnie dni żyje . Ogólnie mieliśmy temp dwa dni i później jakaś okropna wysypkę na która lekarz stwierdził, że trzydniówka ale jak wysypało więcej to już i mononukleoze podejrzewał ale tez wykluczona .

Do góry