reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Noworodek niemowlak nie płacze

Kasia19881988

Fanka BB :)
Dziewczyny zaczynam nowy temat ponieważ nie znalazłam nigdzie odpowiedzi!
A mianowicie jestem mamą 6 tygodniowego maluszka ☺️
Wszystko jest dobrze , ale mój mały jest bardzo spokojny bardzo mało płacze
Ja wiem ze powinnam się cieszyć , ale jakoś nie daje mi to spokoju.
Moj brat ma roczna dziewczynę , ona non stop płakała , wiec dla mnie to jest dziwne ze mój mały nie płacze …
Czy któraś z was tez ma takie niepłacząca dziecko

reklama
Starsza corka darla sie non stop. Jako noworodek i niemowlak jak byla glodna to nie bylo zmiluj, musialo byc tu i teraz, bo sie darla w nieboglosy. I tak zostalo do dzis. Ma 5 lat i jest dosc glosnym dzieckiem.
Mlodsza ma 10 miesiecy. Dziecka nie ma. Jak byla noworodkiem to albo bardzo malo plakala, albo tak cichutko. Jak w nocy byla glodna to wiercila sie dluzsza chwile, zanim pocichu poplakiwala. I do dzis jest taka spokojna, wycofana, stonowana.

Dziewczyny zaczynam nowy temat ponieważ nie znalazłam nigdzie odpowiedzi!
A mianowicie jestem mamą 6 tygodniowego maluszka ☺️
Wszystko jest dobrze , ale mój mały jest bardzo spokojny bardzo mało płacze
Ja wiem ze powinnam się cieszyć , ale jakoś nie daje mi to spokoju.
Moj brat ma roczna dziewczynę , ona non stop płakała , wiec dla mnie to jest dziwne ze mój mały nie płacze …
Czy któraś z was tez ma takie niepłacząca dziecko
Mój synek z początku też niewiele płakał.
Od tyle gdy się wybudzał żeby dostać mleko po czym był cichutkim dzieckiem.
Do czasu. Jak przyszły kolki to końca nie było.
Dzisiaj ma praaawie 15miesięcy i nadal zdarzaja się od czasu do czasu nocki gdy z mężem w ogóle nie śpimy 🥴
Także na luzie. Naprawdę ciesz się spokojnym dzieckiem 😉
Są bowiem dzieci, które na serio nie przysparzają rodzicom większych problemów z płaczem.

Mojej kuzynki córeczka w ogóle nie płacze. Naprawdę. Wiec wierze, ze są takie dzieci. Ta mała nawet jak jest przemęczona to tylko trze oczka, albo siedzi bez sily w foteliku (mam w oczach taki obraz zawsze jak już się zbierają do domu bo dziecko zmęczone i ona ja wsadzi w ten fotelik i sama już się ubiera a dziecko siedzi ze smoczkiem w buzi i cisza)… sama mi powiedziala, ze marudzić zaczela jej dopiero jak miała 8mcy i zabki jej wychodziły 🤷🏻‍♀️

Po przygodach ze starsza bylismy naszykowani na najwiekszy armagedon zycia 😅 a tu mila niespodzianka. Chodzilam sprawdzac, czy dziecko ok, bo taka spokojna i cichutka 😅

Tez mam taki egzemplarz, juz prawie 7 miesieczny i dalej baaardzo rzadko placze, zawsze jak jestesmy w odwiedzinach to inni zwracaja uwage, ze jest bardzo spokojny.
U mnie na wsi sie mowi, ze pierwsze jest spokojne, zeby sie zachcialo drugiego 😅 Wiadomo, takie gadanie, ale moze cos w tym jest 😛

Tez mam taki egzemplarz, juz prawie 7 miesieczny i dalej baaardzo rzadko placze, zawsze jak jestesmy w odwiedzinach to inni zwracaja uwage, ze jest bardzo spokojny.
U mnie na wsi sie mowi, ze pierwsze jest spokojne, zeby sie zachcialo drugiego 😅 Wiadomo, takie gadanie, ale moze cos w tym jest 😛

U mnie akurat to drugie jest spokojniejsze. Jakbym miala na odwrot to bym miala ogromny szok na poczatku, ze najpierw cichutkie, a potem takie wariatuncio 😂

Dziękuje od razu jest mi lepiej 😁bo już myślałam ze coś jest nie tak , i doszukiwała się dziury w całym !!
Ja uważałam ze dziecko powinno płakać , mam je nosić na rękach i kołysać a tu nic wiec się przestraszyłam …

Dziękuje od razu jest mi lepiej 😁bo już myślałam ze coś jest nie tak , i doszukiwała się dziury w całym !!
Ja uważałam ze dziecko powinno płakać , mam je nosić na rękach i kołysać a tu nic wiec się przestraszyłam …

Kazde dziecko jest inne i kazde potrzebuje czegos innego. Dodatkpwo z dziecmi wszystko szybko sie zmienia. Dzis jest tak, a jutro moze byc o 180 stopni inaczej.

reklama
Boże kochany, to są takie dzieci? Zazdroszczę na prawdę, zazdroszczę. Ja mam wrażenie, ze gen hałas i chaos z moim synem to nigdy się nie skończy.

Do góry