reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Noworodek, a chora matka

Położna mówiła, że maseczka tylko i wyłącznie dlatego żeby czasem nie zarazic młodego opryszczka. U lekarza byłam, nie przepisał nic innego niż to co dostałam w szpitalu bo przecież 2 antybiotyków brać nie będę. Lekami jestem obstawiona. Pyralgine brałam

reklama
Położna mówiła, że maseczka tylko i wyłącznie dlatego żeby czasem nie zarazic młodego opryszczka. U lekarza byłam, nie przepisał nic innego niż to co dostałam w szpitalu bo przecież 2 antybiotyków brać nie będę. Lekami jestem obstawiona. Pyralgine brałam
Wystarczy unikać całowania. Coraz to lepsze głupoty polozna wymysla. 🤡

Też tak myślę, że ten wirus i tak w domu jest. No ale konsultowałam z 2 położnymi i już człowiek głupieje 😅😅
Kochana, rób jak uważasz. Jak dla mnie maseczka sensu nie ma, bo jak dobrze rozumiem: poza karmieniami nie nosisz maseczki? Jest już w powietrzu więc. A przy opryszczce najlepiej unikać całowania dziecka po prostu. I pilnować żeby rączka nie złapała Cię w tym miejscu. 😊
Mi lekarka i polozna też mówiły że maseczka przy bliskim kontakcie z dzieckiem, ale dla mnie to sensu nie było. A przeciwciała i tak dostaje w mleku wiec nie jest powiedziane ze moze zlapac. 🥰

Kochana, rób jak uważasz. Jak dla mnie maseczka sensu nie ma, bo jak dobrze rozumiem: poza karmieniami nie nosisz maseczki? Jest już w powietrzu więc. A przy opryszczce najlepiej unikać całowania dziecka po prostu. I pilnować żeby rączka nie złapała Cię w tym miejscu. 😊
Mi lekarka i polozna też mówiły że maseczka przy bliskim kontakcie z dzieckiem, ale dla mnie to sensu nie było. A przeciwciała i tak dostaje w mleku wiec nie jest powiedziane ze moze zlapac. 🥰
Nawet jakbym chciała to nie da się chodzić cały dzień w maseczce. Udusilabym sie z tym katarem 😅 póki co dziecku nic nie ma. W przyszłym tygodniu wizyta u pediatry to poproszę o dokładne zbadanie dziecka tak dla spokoju 😁 dziękuję, idzie zwariować bo każdy mówi co innego. Trochę zdrowego rozsądku się przyda 😊

Nawet jakbym chciała to nie da się chodzić cały dzień w maseczce. Udusilabym sie z tym katarem 😅 póki co dziecku nic nie ma. W przyszłym tygodniu wizyta u pediatry to poproszę o dokładne zbadanie dziecka tak dla spokoju 😁 dziękuję, idzie zwariować bo każdy mówi co innego. Trochę zdrowego rozsądku się przyda 😊
A jaki spokój Ci to da? W sensie lekarz nie zobaczy czy dziecko zachoruje ;)

reklama
Do góry