reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

reklama
brawo dla Martynki:-)
ja nie wiem czy mam sie zazcac martwic ale ten moj leniuch to najwyzej z brzuszka na plecki sie przekreci i troche podpelza do tylu i koniec na umiejetnosciach
siadac chce tylko na spacerze a tak to zaraz sie obsuwa niezadowolony na plasko jak go na kanapie z podparciem dam
taki nieruchawy jest ze szok- tylko by lezal na plecach i zeby go zabawiac

Raczkuje, siada i podciąga się i staje np w łóżeczku...
Wow Mitemil sama staje??:szok:To chyba chodzic niedługo bedzie zdolniacha:tak::tak:A siada jak podciaga sie za szczebelki czy całkiem sama?Mateusz miał poł roczku jak sam siadał z leżenia na pleckach a Martynka jak?

ale siada z leżenia czy z raczkowania??
mitemil??

Jak stoi na czworaka to przekręca pupkę tak jakby na bok. Ciężko to wytłumaczyć :sorry:

Dziewczyny spokojnie. Na każdego szkraba przyjdzie czas. Moja Martyna z rozwojem ruchowym dorównuje 10-miesięcznym dzieciom, więc to raczej ja powinnam się martwić co to za mutaciontko mi rośnie :-)

Ostatnia edycja:
Moj synek odkad zaczal sie bawic na macie z puzzli piankowych, na ktorych moze sie dobrze odpychac zaczal czolgac sie i pelzac w kazda srone. Na boczki sie przekreca, ale z brzuszka na plecki czy odwrotnie ciagle jeszcze nie. Nie wiem czy to kwestia checi czy umiejetnosci.. ale nie martwie sie tym :)

Mitemil gratulacje dla Martynki:)zdolna babka!!!

Bartek też siada (i z pleców i z pozycji na czworaka) i wstaje-podciąga się ale nie raczkuje - tzn tak jakby raczkuje ale wciąż tylko do tyłu i to jeszcze bardziej takie czołganie niż raczkowanie, natomiast sposobem mieszanym - czołganie, klękanie, podciąganie pupy - przemieszcza się i dociera do celu zwłaszcza jak celem są zabawki brata:)
a uważać muszę bardzo, zwłaszcza z tym wstawaniem teraz bo się obija :( oczy naokoło głowy...

Moja Karola,tez jeszcze za wiele nie potrafi....z pleckow n abrzuszek sie przekreci ,no i z brzuszka na plecki tez,ale to nie za czesto .....przesówa sie na wszystkie strony,i czasem pelznie do tylu...he,he....ladnie bierze zabawki,ktore leza obok niej ...ale jeszcze sama nie siedzi:sorry:...

reklama
Na czym przyłapałam wczoraj Manię?
zdjcie0161..jpg

Do góry