reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Noszenie fotelika po cc

Juliaf20

Zaciekawiona BB
Jak sobie radzicie z noszeniem dziecka w foteliku po cc?
Jestem 2 tygodnie po porodzie, mąż już wrocil do pracy, chciałabym pojechać w dzień na zakupy itp., ale wiem że nie można po cc dźwigać. Fotelik 4,5 kg + mały 3,8 kg. Kiedy zaczęłyście nosić i jak sobie radziłyście, jak to wygląda w praktyce. W końcu przecież muszę zacząć normalnie żyć.

reklama
Ogolnie dopiero po pologu mozna dzwigac wiecej niz dziecko. Ale kazdy wie, jak jest. Zalecenia sobie a zycie sobie. Dzwigajac za szybko ryzykuje sie powstaniem krwiaka w bliznie na macicy. A to moze prowadzic do powstania ropnia lub utrudniac gojenie sie rany i skutkowac nisza w bliznie, a to moze potem do konca zycia dokuczac.

Ja po cesarce robiłam wszystko od razu sama no nikt by za mnie tego nie zrobił.

Moja koleżanka z UK to w ogóle po 2 dniach od cesarki wróciła sama samochodem bo nie miał kto ich odebrać 🤷‍♀️

Ale to był rok 2011więc ogólnie inne podejście.

Ja w 5 dobie się zapomniałam i podniosłam odruchowo moją 14 kg młodą, co prawda na chwilę, ale za przeproszeniem dupę miałam obsraną jak się pokapowałam...

chodzi mi o to jak przełożyć fotelik z dzieckiem na stelaż wózka np. Pod sklepem. Mąż ma pracę wyjazdową i czasami tydzien będę sama, a najbliższy sklep 4 km dalej. Jestem trochę spanikowana

reklama
A musisz nosić ten fotelik? Nie możesz np.: wpiąć w stelaż od wózka, żeby go nie dźwigać? Wtedy zostaje ci tylko przełożenie dziecka z auta w łupinie do wózka. Wózki sklepowe na kółkach, więc zakupy przełożyć też możesz do auta z wózka a nie nosząc siatki.

No albo jeszcze chociaż do końca połogu uzgodnić z mężem zakupy w jego dni wolne, albo po pracy itp, tak abyś większych zakupów nie robiła sama, conajwyzej dokupowała na spacerze mniejsze rzeczy.

Do góry