reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Non stop grzybica w ciąży

Miałam przesiew wyszły jakieś bakterie które właśnie udało się pokonać dopochwowymi tabletkami i później faktycznie coś zelżało bo jak wspominałam zapach nie jest tak męczący bo w najgorszych momentach pamiętam że po umyciu minęła godzina i już mocno było można odczuć nieprzyjemny zapach co było dla mnie bardzo niekomfortowe , nawet przez to wstydziłam się spotykać w większym gronie gdzie siedziało by się blisko kogoś bez opcji obmycia się, ale dzięki Bogu lub lekarzowi przeszło:) ja mam termin na za tydzień, ciąża rozwija się prawidłowo niunia ma się dobrze, także nie martw się grzybkiem, to co lekarz przepisze może uda Ci się jaka to załagodzić a może nawet zwalczyć,mnie się nie udało ale każdy organizm jest inny:)
Oj to super, życzę udanego rozwiązania! Nie wiem, czy się uda, bo już brałam kilka leków przeciwgrzybiczych dopochwowych, ale ja mam inne objawy - głównie pieczenie, swędzenie, ogólny dyskomfort. Wyszła do tego bakteria, którą nie bardzo jest jak leczyć w ciąży. Wiadomo, że antybiotyki doustne i leki przeciwgrzybice mocne doustne odpadają. Także chyba jakoś nie mam wyjścia tylko się przemęczyć;/

reklama
@ewake78 tez mialam cala ciążę taki problem. Byla poprawa i znowu, a golisz się tam na dole? U mnie grzybice powodowało tez golenie (mimo nowej maszynki). Mi pomagał lactayd plyn na grzybice (cos z czerwonym opakowaniu). A leczenie to było na p cos. I to pomagał. Pimafucin chyba lub pimaficort.

Kochane, mam ogromny problem od 6 miesiąca aż do dziś (prawie 9) zmagam się z grzybicą pochwy. Brałam kulkakrotnie Izovag, Pimafucin, ostatnio Gynazol. Na początku jeszcze leki pomagały, ale po kilku dniach był nawrot, obecnie nic już nie działa. W międzyczasie wykryto bakterię beztlenową Plevotellę, którą leczyłam Metronidazolem, i znów grzybica. Czy miałyście podobne doświadczenia? Obawiam zię, że nie uda mi się już tego wyleczyć do porodu:( Czy po ciąży łatwo pozbyłyście się infekcji? Obecnie oczywiście żadnych leków doustnych nie mogę stosować. Nie mam HiV, nie mam cukrzycy. Objawy to stałe pieczenie, dyskomfort, swędzenie. Aha - pczywiście cały czas stosuję probiotyki dopochwowe i doustne, zachowuję dietę i przestrzegam wszystkich tych zaleceń dotyczących higieny i NIC
:(
(( Miałyście może podobny problem do mojego?
Miałam non stop ,właściwie tydzień przerwy i Nawrot. U mnie miało to związek z cukrzyca

Kochane, mam ogromny problem od 6 miesiąca aż do dziś (prawie 9) zmagam się z grzybicą pochwy. Brałam kulkakrotnie Izovag, Pimafucin, ostatnio Gynazol. Na początku jeszcze leki pomagały, ale po kilku dniach był nawrot, obecnie nic już nie działa. W międzyczasie wykryto bakterię beztlenową Plevotellę, którą leczyłam Metronidazolem, i znów grzybica. Czy miałyście podobne doświadczenia? Obawiam zię, że nie uda mi się już tego wyleczyć do porodu:( Czy po ciąży łatwo pozbyłyście się infekcji? Obecnie oczywiście żadnych leków doustnych nie mogę stosować. Nie mam HiV, nie mam cukrzycy. Objawy to stałe pieczenie, dyskomfort, swędzenie. Aha - pczywiście cały czas stosuję probiotyki dopochwowe i doustne, zachowuję dietę i przestrzegam wszystkich tych zaleceń dotyczących higieny i NIC
:(
(( Miałyście może podobny problem do mojego?
Hej, miałam to samo w pierwszej ciąży. Nie mogłam wyleczyć tej grzybicy. Kilka dni spokoju i dalej to samo. To trwało do końca ciąży. Też miałam CC i powiem ci, że po porodzie wszystko jak ręką odjął. Wszystko zniknęło. I do tej pory choć nie wróciło.

Oj to super, życzę udanego rozwiązania! Nie wiem, czy się uda, bo już brałam kilka leków przeciwgrzybiczych dopochwowych, ale ja mam inne objawy - głównie pieczenie, swędzenie, ogólny dyskomfort. Wyszła do tego bakteria, którą nie bardzo jest jak leczyć w ciąży. Wiadomo, że antybiotyki doustne i leki przeciwgrzybice mocne doustne odpadają. Także chyba jakoś nie mam wyjścia tylko się przemęczyć;/
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyc:p Minie grzybica prędzej czy później po ciąży, takze trzeba uzbroić się w cierpliwość. Jeśli mogę coś doradzić jeszcze to , że przestałam myć krocze gąbka którą myje całe ciało, i nie wycieram się do rzecznika którym wycieram ciało po kąpieli, do mycia używam tylko ręki:p a do wycierania mam osobny ręcznik lub papier kuchenny czy chusteczki zależy co mam aktualnie bliżej, żeby bakterii jakiś dodatkowo nie rozprowadza

reklama
Ja byłam dziś u mojej lekarki. Tez stwierdziła że to grzybica. Bardzo się wystraszyłam jak powiedziała że jest bardzo groźna w ciąży. :/// tyle że u mnie są same upławy. Nic mnie nie piecze, nie swędzi, nie mam zaczerwienionych miejsc intymnych . A wystraszyłam się bo wczoraj wydzielina była łososiowego koloru. Jestem jutro w 28 tygodniu ciąży.

Do góry