reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
Kira gratuluje!!!! jeszcze troche i ja bede odstawiac smoczka, ale na razie niech mały przetrwa powrot mamy do pracy

Dziunka a jak sobie radzicie w pociagu ???

Kilolku i jak się udało z golaskami?

Agrafka małymi kroczkami tak jak czujesz

wstyd sie przyznac ale chyba mu go wsadzalam w nocy z przyzwyczajenia, teraz swietnie sobie radzi - ssie jezyczek:) te dzieci sa czasem madrzejsze od nas:/

u nas dzisiaj troche gorzej golaskowanie, bo dzien kupowy ale godzinka w kapielówkach chociaz zaliczona

Ja kupiłam dla Martynki te majtki treningowe i jak skończą się wakacje to zaczynam odpieluchowanie. najpierw w weekendy!
a dopiero po wakacjach bo teraz to młoda co i rusz z moją mamą na działkę jeździ, a jak kiedyś pisałam, mama niewspółpracująca ze mną :-( w tym temacie
Gratulacje dla wszystkich odpieluchowanych dzieciaczków i dla Was dziewczyny za konsekwencje!

Gawit to kiepsko z tą nie współpracującą babcią ;/

Co do oduczania to chyba te weekendy nie są najlepszym pomysłem bo dziecko nie odróznia dnia weekendowego od zwykłego wiec nie wie ze dzisiaj moze siusiać a jutro nie. Pogubi się i nic z tego nie wyjdzie. Jeśli nauczy się czegoś w weekend a potem jej odpuścisz to do następnego piątku juz wszystko zapomni. Mój nawet sie gubi w tym ze w nocy ma pampersa. Ale w tą pozytywną strone bo woła ze chce siku mimo ze pielucha na pupie. Na spacery od pierwszego dnia zdejmowałam tzn w ogóle nie zakładałam pampka własnie dlatego ze jak uczyć to na całego bo takie po trochu nic dobrego nie wnosi oprócz zamętu a konsekwencją tego jest fakt ze całe to odpieluchowanie trwa duuuuuuuzo dłużej.

To tyle z moich spostrzeżeń dziecka odpieluchowanego w dzień i w większości w nocy bo pomimo ze zesiusiany pampers jest jeden czy dwa na tydzień to jeszcze pampka ma na noc ;p

czasem nie ma innego wyjscia ale wiele zalezy od dziecka jedno odróznia, drugie nie. Pamietam ze Kuba jak miał pampersa to lał w niego (np na spacerze) a jak nie miał to wołał.

My dziś całe przedpołudnie w gatkach. Ostatnią godzinę już jęczał, ze chce siku, nawet na nocnik usiadł (w gatkach) ale nic z tego nie wyszlo i ostatecznie spompowal sie w locie :D ale wszyscy sie ucieszyli, bili brawo wiec moze sie oswoi

dziś było siku na nocnik rano i gdyby zachciała dłuzej posiedzieć to może byłaby kupa, ale uciekła. No i zapomniałam jej założyć majty/pieluchę :)

Po 30 minutach znalazłam rozklepaną kupę na dywanie :))))))))

reklama
no mi tak wczoraj Oli zrobił. Spi bez pieluszki bo ją sciąga w nocy, wstał zrobił siku na nocnik a ja załozylam mu gaciorki (bylam pewna ze ma pieluszkę). Po jakims czasie cisza, zaglądam co Oli robi a On ze siusiu, ja dobrze rob Synku jak juz robisz i kupkę tez bo masz pampka wiec Olis pięknie robił co mama prosiła. Wszedł do kuchni a ja widze wiszące na pupie majcie a w nich niespodzianka. Przed wyjazdem kupki były zbite a teraz wszystko wrociło do normy są ładniejsze ale i wylatują z pieluszki. Wiec zawartośc majtek wyleciala, Oli się przestraszył ze nozki brudne i tak biegał w kuchni po tej kupie ;/ OLi do mycia, podłoga do zmywania calutenka, a dzisn wczesniej ją szorowałam.

Do góry