reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
Sama jestem ciekawa jak sie ustosunkują do Twojej prośby :) Bo jak w żlobku sie nie podejmą to sama niewiele zdziałasz

dziunka ja juz kurcze nie wiem jak to jest z tym odpuszczaniem ;( z jednej strony masz racje, jak sie cos zacznie to trzeba w to brnac ale ja widzialam jak moja kolezanka "meczyla" sie z coreczka 3 tyg i tylko prala majteczki, odpuscila. wrocila po 2miesiacach a dziecko doslownie 3 dni i sikalo na nocniczek, podobno (nie wiem ile w tym prawdy) ze jakas lekarka (matka 4 dzieci) jej tak doradzila, ze jak naprawde dziecko nie chce siusiac to powinno sie odpuscic bo potem mozna nauczyc w kilka dni. Ja, szczerze, podobnie jak niektore z Was tez odpuscilam:zawstydzona/y: tzn, Kubus rano siada na nakladke robi siusi i wiem, kiedy bedzie kupka bo idzie w swoj kacik hehe i tam robi wiec nocniczek tam stoi i szybko Go rozbieram i zrobi ladnie na niego:)

Gartuluje Wszystkim dzieciaczkom ;)

Przed chwila Marcel obudził sie na siku........Zasnął przed 20 a pampek suchuteńki. Coś samoistnie zaczyna się już dziać ze mlody od czasu do czasu wybudza sie na siku.
Etna a u Was juz pampersy calkowicie odstawione na noc?

Odpowiem za Etnę - Pawełek już dawno zapomniał co to pielucha:tak:

Pola no ja mówiłam o takich przypadkach gdzie coś już się dzieje a nie o tych kompletnie zero postępowych;-)

Odpowiem za Etnę - Pawełek już dawno zapomniał co to pielucha:tak:

dzięki :))))

Tak mama :) udało nam się tego dokonać, zero pampersa, są mniejsze wpadki ale juz nie zakladam pampersa, stwierdzilam ze to bez sensu. No i dajemy rade. Pawel jest dzielny i mama tez sie stara :p
Teraz spalismy dwa dni u mojej ciotki, Pawel w turystycznym i chcialam mu pierwszej nocy zalozyc pampersa kuzyna ale sie rozplakal i szybciutko zdjelam, spal bez. obudzil mnie o 4.30 i ladnie zrobil siku na nocnik i poszedl dalej spac.
Drugiej nocy juz go nawet nie meczylam wizja pampersa no i kuzyn pawla - Maks tez nie chcial ubrac pampersa, bo pawel tez nie ma. Więc chlopaki poszly spac bez, oczywiscie mialam wyrzuty sumienia bo Pawel mi sie obudzil na siku o 3.30 a Maks zsikaj łóżeczko o 5 :((

Oczywiscie wielka pobudka, placz (a spalismy razem w jednym pokoju), przebralysmy razem Maksia i lozeczo. Po czym uspalysmy dzieci i spalismy (pierwszy raz) po tych przebojach do 9 :szok: No i pawel sie obudzil z lekko obsikanymi ciuszkami. Mowie mu ze nic sie nie stalo, (bo sie rozplakal) szybko chcial usiasc na nocnik - dosikal dalej. Mysle ze to ze zmeczenia. Dzisial juz ok 20 puscil baczka i polecialo mu lekko siku po nozkach i spodniach, szybko lecial na nocnik i zrobil kupe. Języczek tak smiesznie wyciaga i mowi bleeee jak ma mokre majteczki. Wiec i nam sie wpadki jeszcze przytrafiaja. Ale musialam odstawic mleko po kkapaniu o 20 bo meczylismy sie razem z tym nocnym wstawaniem na siku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
etna wielkie gratulacje dla Pawełka:tak:i oczywiscie dla Ciebie za wytrwałość ;) super!!!
zazdroszcze:zawstydzona/y:

ale i ja sie musze pochwalic, ze dzisiaj zauwazylam jak Kuba zaczyna robic kupke i szybko pytam czy chce na nocniczek a On, ze nie wiec sie poddalam :( a moje dziecko leci do lazienki i na kibelek;) nie zdazylam nakladaki zalozyc ;) woli to niz nocnik, ale sie dzisiaj ucieszylam ;)

polaa to super moim zdaniem że woli na kibelek :)))
Mądry chłopczyk, powoli i wy sie odpielu****ecie. Ja nie wiem czy to moj plus czy minus, ale sie nie poddalam ani razu. Juz moj maz na mnie burczal ze mam mu dac troche odpoczac, ale sie strasznie zaparlam (sama nie wiem czemu az tak) no i nie odpuszczam malemu nic, a nic. Mam nadzieje, ze mi to kiedys wybaczy :(((

reklama
u nas dalej wpadki podczas wyjscia z domu...ale tez sie uparlam i powiedzilam, ze pampka nie zaloze, postep taki, ze wczoraj juz zaczela informowac, ze chce siusiu jak bylysmy na miescie, ale nie doniosla..... no a w nocy to nawet ne probuje jeszcze sciagac, bo Amelka zawsze duzo w nocy siusia i nie ma szans jeszcze, mysle, ze nie jest jeszcze na to gotowa..

Do góry