anuszkale
Zaciekawiona BB
hmm ciekawe czy budzi się z głodu czy z chęci przytulenia do piersi....
a próbowałaś dać mu kaszki na kolację?
Sama przez to przechodziłam i wiem ze może być kilka przyczyn:
1. Nie najada się w dzień i w nocy nadrabia
2. Nie potrafi samodzielnie zasypiać i gdy przebudza się w nocy potrzebuje utulacza (piersi)żeby znowu zasnąć,:-)
Samodzielnie nie samo tnz bez piersi, smoczka butelki bujania itp
U mnie możliwe to było jak odstawiłam pierś czyli po roku i wprowadziłam mm
Dawałam mu kaszkę po kąpieli gdy jeszcze nie był śpiący, myłam ząbki potem puszczałam utulanki , gdy mały robił się śpiący to gasiłam światło kładłam się z nim na łózko i czekałam do skutku aż zaśnie.
Początki bardzo trudne z tego względu , że Damianek nie był zainteresowany taką formą usypiania:-) uciekał z łózeczka albo kręcił się , wynajdywał sobie zabawy nawet po ciemku:-)
teraz ma 16 miesięcy i zasypia tą metodą w 5 minut: tylko mama zawsze musi być obok;_)
a próbowałaś dać mu kaszki na kolację?
Sama przez to przechodziłam i wiem ze może być kilka przyczyn:
1. Nie najada się w dzień i w nocy nadrabia
2. Nie potrafi samodzielnie zasypiać i gdy przebudza się w nocy potrzebuje utulacza (piersi)żeby znowu zasnąć,:-)
Samodzielnie nie samo tnz bez piersi, smoczka butelki bujania itp
U mnie możliwe to było jak odstawiłam pierś czyli po roku i wprowadziłam mm
Dawałam mu kaszkę po kąpieli gdy jeszcze nie był śpiący, myłam ząbki potem puszczałam utulanki , gdy mały robił się śpiący to gasiłam światło kładłam się z nim na łózko i czekałam do skutku aż zaśnie.
Początki bardzo trudne z tego względu , że Damianek nie był zainteresowany taką formą usypiania:-) uciekał z łózeczka albo kręcił się , wynajdywał sobie zabawy nawet po ciemku:-)
teraz ma 16 miesięcy i zasypia tą metodą w 5 minut: tylko mama zawsze musi być obok;_)
Ostatnia edycja: