reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocki u 2,5 miesięcznego malucha-karmić czy usypiać?

Witam, chciałam zapytać jak wygląda to u Was i jak w sumie powinno to wyglądać? Moje 2,5 miesięczne dziecko śpi coraz dłużej w nocy. Zasypia po 19 i potrafi przespać nawet do 5 . Noce wyglądają jednak różnie-czasem obudzi się już około 24, czasem dopiero około 2.00-3.00 a i zdarzyło się, że obudziło się dopiero o 5. I teraz moje pytanie-czy jeśli dziecko przebudza się koło północy czy około 2.00-3.00 i daje mu smoczek i ono zasypia dalej to robię dobrze czy nie? Czy każde nocne przebudzenie dziecka powinno być równoznaczne z karmieniem go? ( karmię piersią) Czy jeśli po podaniu smoczka zasypia dalej bez problemu to znaczy, że jest ok i karmić nie trzeba?

reklama
Ja ekspertka nie jestem, ale jak moja coreczka budzi sie w nocy to daje jej cyca i zasypia. Wydaje mi sie, ze nocne karmienie jest wazne, bo w nocy jest bardziej kaloryczne mleczko...,

Witam, chciałam zapytać jak wygląda to u Was i jak w sumie powinno to wyglądać? Moje 2,5 miesięczne dziecko śpi coraz dłużej w nocy. Zasypia po 19 i potrafi przespać nawet do 5 . Noce wyglądają jednak różnie-czasem obudzi się już około 24, czasem dopiero około 2.00-3.00 a i zdarzyło się, że obudziło się dopiero o 5. I teraz moje pytanie-czy jeśli dziecko przebudza się koło północy czy około 2.00-3.00 i daje mu smoczek i ono zasypia dalej to robię dobrze czy nie? Czy każde nocne przebudzenie dziecka powinno być równoznaczne z karmieniem go? ( karmię piersią) Czy jeśli po podaniu smoczka zasypia dalej bez problemu to znaczy, że jest ok i karmić nie trzeba?

Jeśli dziecko przybiera na wadze prawidłowo to myśle ze jest Ok, jeśli są z tym jakieś problemy to wtedy bym karmiła min 1 raz jak się przebudza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To się wszystko jeszcze może zmienić i będzie się budzić, jednak jeśli śpi to widocznie ma większą potrzebę spania niż jedzenia :)
Jeśli nie spada z wagi to ja bym nie budziła.
Jednak karmienia nocne są ważne dla dziecka to zamiast smoka dałabym się chyba napić pierś i dalej by spała:)

Ona jeszcze nie ma takiego stałego rytmu jedzenia potem sama sobie dostosuje i będzie się budziła o tej godzinie co chce moja budzi się czasami jak w zegarku w ręku o stałych porach np. 10,1,4w nocy i potem o 7rano mniej wiecej

Mój syn jak miał 2 miesiąca tez tak robił i ja dawałam smoczek. Miesiąc później juz o godz 2-3 jak się budził to smoczka nie chciał, od razu wypluwal, musi być mleko. I tak zostało do teraz a ma 6 miesięcy. Jak mala przybiera normalnie na wadze to bym specjalnie nie dawała jej mleka. Jak będzie głodna to na pewno Ci to pokaże ;)

reklama
Do góry