reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niskie AMH oraz teratozoospermia

Nowa1981

Fanka BB :)
Dziewczyny szukam pocieszenia i wskazówek co dalej. Od 7 miesięcy bezskuteczne starania o maleństwo. Z racji naszego wieku - ja 39 lat, partner 49, zdecydowaliśmy się na konsultację w klinice leczenia bezpłodności. Uparłam się jednak, aby jeszcze przed wizytą partner zrobił podstawową morfologię nasienia, a ja przy okazji AMH.
Badanie AMH wyszło mi bardzo (?) niskie 1.26. Nigdzie nie potrafię znaleźć odpowiedzi na pytanie czy przy takim wyniku jest szansa na naturalną ciążę ?
U partnera niestety wyszła teratozoospermia, tylko 2,8 prawidłowych plemników. Czy jest szansa aby to podnieść ? Czy lepiej od razu zaryzykować in vitro ? A może inseminacja ? Doradźcie coś proszę, najbardziej na świecie chcielibyśmy zostać rodzicami .... :-)

reklama
Hej, ja w wieku 38 lat miałam AMH 0.33. Spowodowane to było endometriozą. Udało się 2 in vitro. Zostałam mamą synka. Starania zaczeliśmy wcześniej, próbowaliśmy naturalnie. Ginekolog który mnie prowadził, twierdził że musimy próbować przynajmniej rok. W naszym przypadku to było bez sensu. Trafiłam do lekarza w klinice który od razu powiedział, że in vitro. I dziękuje mu za to. Uważam, że powinniście się wybrać do dobrej kliniki i z lekarzem podjąć decyzję. Ja bym nie czekała. W Waszym wieku każdy miesiąc jest ważny. Powodzenia :)

Dzisiaj odebrałam kolejne wyniki AMH, robione w lipcu czyli z róznica dwa miesiace. Niestety wynik dzisiaj to 0,96.... nie wiedziałam że rezerwa może się obniżać w tak ekspresowym tempie.... I sprawa druga, wiem że nie ma czasu, lekarz też mówi że nie ma czasu a mój partner przeraził sie wizji invitro :-( chociaż w kwietniu przysiegał że jest gotowy.... nie wiem co mam robić. On bardzo chce dziecka ale upiera się żeby było poczete w naturalny sposób

Do góry