reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski wzrost beta HCG i bardzo niski progesteron

Cześć dziewczyny.
Niestety nie mam możliwości dzisiaj skontaktować się z lekarzem dlatego może wy podpowiecie.
Z daty OM wynika 6tc. Beta co 48 godzin 2336, 3330, 4600 - przyrost poniżej normy. Dodatkowo dziś przyszły wyniki progesteronu - 5.13 ng/ml - to już bardzo poniżej normy.
Myślicie że ciąża może się jeszcze utrzymać?

reklama
Cześć dziewczyny.
Niestety nie mam możliwości dzisiaj skontaktować się z lekarzem dlatego może wy podpowiecie.
Z daty OM wynika 6tc. Beta co 48 godzin 2336, 3330, 4600 - przyrost poniżej normy. Dodatkowo dziś przyszły wyniki progesteronu - 5.13 ng/ml - to już bardzo poniżej normy.
Myślicie że ciąża może się jeszcze utrzymać?
Nie liczylabum na to, niestety.
Byłas wczesniej u lekarza zobaczyć, gdzie ulokował sie pecherzyk?

Ogólnie miałam duży problem z zajściem w ciążę, odpuściliśmy z mężem jakiś czas temu i teraz była to „niespodzianka”. Jestem w 41 DC a cykle mam 23/24 dniowe więc sądzę że i tak poziom bety jest zbyt niski..

Przykro mi bardzo, ale ciąża na pewno nie rozwija się prawidłowo. Przyrosty są złe, progesteron tragiczny... Przykro mi, nie ma szans, żeby ta ciąża się utrzymała i był z niej maluszek...

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Tak właśnie myślałam. Niestety do lekarza umówić się mogę dopiero za tydzień. Mam nadzieję, że kolejnym razem się powiedzie.

reklama
Do góry