reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niski przyrost bety

Kociara10996

Zaciekawiona BB
Hej

21 marca zrobiłam zastrzyk ovitrelle owulacja nastąpiła 25 marca 03.04 test negatywny 04.04 czyli 14 dni po zastrzyku pozytywny beta 7:00 17,3 progesteron 15,3 dziś kontrolnie wykonałam beta 9:00 ale w innym punkcie pobrań ta sama sieciówka i wynik 28 progesteron 10,8 przyrost jest taki sobie coś z tego będzie ? Nie wiem czy mam czekać do wtorku czy jutro polecieć do tego samego punktu i skontrolować

reklama
Jak ta sama sieciówka to pewnie badane w tym samym laboratorium. Po ilu dniach robiłaś drugi raz te badania ?

A widzę 4.04 i 06.04 . Słaby przyrost i trzeba powtórzyć. Wrzuć sobie wtedy wynik w kalkulator przyrostu beta HCG . Progesteron jest wydzielany skokowo ale raczej na początku ciąży jest wzrostowy. Jeszcze nie wszystko stracone bo te 66% przyrostu jest. Jutro/ we wtorek zobaczysz czy rośnie czy spada. Trzymam kciuki by jednak rosło 🍀

No progesteron jest skokowy, żeby utrzymać ciążę musi być powyżej 10.
Najlepiej wykonaj badania w tym samym laboratorium co za 1 razem.

A widzę 4.04 i 06.04 . Słaby przyrost i trzeba powtórzyć. Wrzuć sobie wtedy wynik w kalkulator przyrostu beta HCG . Progesteron jest wydzielany skokowo ale raczej na początku ciąży jest wzrostowy. Jeszcze nie wszystko stracone bo te 66% przyrostu jest. Jutro/ we wtorek zobaczysz czy rośnie czy spada. Trzymam kciuki by jednak rosło 🍀
Gdzie Ty masz te 66% przyrostu? Wzrost jest poniżej normy.

reklama
Cześć dziewczyny
Od lutego staraliśmy się o dziecko
Dziś wyszłam właśnie ze szpitala w poniedziałek trafiłam z beta 65 progesteron 5,80 w sobotę zaczęły się plamienia brązowe myślałam że to implantacja
Dali mi kroplówkę na wstrzymanie krwawienia i oczywiście duphaston
Dziś pobrali rano krew na nową betę beta spadła na 35
Już wczoraj wiedziałam że coś nie tak i już się nie łudziłam udawałam przed narzeczonym że jestem twarda ale od kad wróciłam do domu to ryczałam już z kilka razy
Ale to nawet nie dlatego że się nie udało tylko poprostu boje się że z kolejnymi może być tak samo
Mam jedną córkę 14 letnia rodziłam przez cięcie cesarskie
Czy któraś z dziewczyn podpowie co teraz powinnam zrobić ? Ile odczekać itd jakieś porady .. w szpitalu w sumie tylko Pani powiedziała „a ja bym panią już puściła do domu beta spadła na 35 proszę powtórzyć sobie wynik w poniedziałek wypis można odebrać za godzinę „ ale nie chciałam już tam siedziec więc odbiorę jutro ..
co do progesteronu jeszcze wydaje mi się że chyba jest za niski 5,80
Proszę o jakaś odpowiedź
Ślicznie dziękuję z góry

Do góry