reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niska beta ale prawidłowy wzrost

Tysiekk

Zaciekawiona BB
Hej,

Mam za sobą dwa poronienia w tym jedno Biochem. Dwójka dzieci na stanie.
Aktualnie karmie piersią, miałam 3 cykle nieregularne, ostatnio obserwowałam (temperatura i śluz), owulacje miałam prawdopodobnie 26-27 dc. Nie wiem kiedy powinien być okres, mniej więcej dzisiaj ? Może wczoraj ? Dzisiaj jest 40 dc.

Od początku cyklu miałam przeczucie, z racji tego już 8dpo (teraz widzę że to było jednak 6 dpo🙈) zrobiłam betę i wyszła… poniżej 1 ! Ale moja intuicja była tak mocna, plus temperatura która pięknie wzrastała, że 16.05, czyli cztery dni po negatywnej becie, 20.05 wyszka ona już 22 ❤️ ale oczywiście w związku z moim doświadczeniem zestresowałam się, że jest taka niska, wczoraj czyli dokładnie 48h po, 22.05 beta wyniosła 54, więc przyrost idealny, ale… dalej to jest niski wynik.
Skąd moje obawy ?

Bo w zdrowych ciążach moja beta dzień lub dwa po okresie wynosiła już ponad 200…

Czy któraś z was miała takie wyniki startowe 12 dpo, 14 dpo i ciąża była szczęśliwa ?

reklama
Od czegoś ta beta musi zacząć. Jeżeli przyrost jest w normie, to postaraj się nie stresować na zapas. Poza tym, skoro ostatnie cykle miałaś nieregularne, to to też nie pomaga we "wróżeniu" z bety;)

Od czegoś ta beta musi zacząć. Jeżeli przyrost jest w normie, to postaraj się nie stresować na zapas. Poza tym, skoro ostatnie cykle miałaś nieregularne, to to też nie pomaga we "wróżeniu" z bety;)
Wiesz jak to jest… w teorii to sama doskonale wiem, ale cieszę się jak ktoś mi powie te same słowa 🙈

Jeśli Cię to uspokoi, powtórz sobie betę dziś. Będziesz miała kolejny przyrost i zobaczysz, czy jest ok.

reklama
Do góry