reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niewidoczny pęcherzyk

Zente jesli lekarz mowi ze jest ok to musi.U mnie beta wyszla w widelkach na 5 tc i przyrost jest ok wedlug pani z laboratorium,ale juz nie sprawdam nie interpretuje sama bo nie chce sie nakrecac.Jutro ide do gin i zobacze co powie i czy bedzie usg czy w przyszlym tyg.Nigdy nie spodziewalam sie ze tak beda mnie cieszyc mdlosci i wymioty oraz sennosc.Wydaje mi sie ze to dobry obiaw :)

reklama
Jestem juz po wizycie mialam USG wyszlo ze pecherzyk powiekszyl sie do 4t5d wiec rosnie i lekarz mowi,ze jest nadzieja i mam przyjsc w nastepny wtorek i zrobimy USG jeszcze.Bo wtedy to juz powinien byc chocby zarodek i wszystko sie rostrzygnie.

To super :) gin powiedzial mi, że jeśli beta HCG dobrze przyrasta to raczej nie ma możliwości, że pęcherzyk będzie pusty. Jejku, ta ciąża to taki stres, że szok... A ja niby już w 7 tygodniu jestem wg OM. Wg usg i beta HCG chyba w 5-6. Ile mm ma Twój pęcherzyk?

Moj lekarz nie powiedzialmi konkretnie wymiaru w mm.Tylko mowil ze na tamtej wizycie pecherzyk jest na 4tc a dzis byl na 4t5d czyli rosnie.Bo od ostatniej wizyty minol tydzien.Ciesze sie ze u Ciebie tez pozytywnie :)

Hej :) na razie wszystko ok, badań więcej nie robiłam i na USG też nie byłam. Biorę po pół tabletki luteiny dziennie mimo zaleceń lekarza co do wyższej dawki. Nie mam plamień ani nie boli mnie brzuch, więc biorę odrobinę. W niedzielę USG. A co u Ciebie? Jak się czujesz?

Ja mialam jeden dzien mdlosci i wrazliwosc piersi,a teraz to muli mnie troche i moze sutki troche.Przez to sie stresuje ze cos jest nie w pozadku jednaki.Chodze osowiala i nie moge spac.Za duzo czytalam chyba w necie.Ale staram sie nie myslec i zajmowac sie corka wiec w dzien jest ok gorzej w nocy.Teraz wizyte mam we wtorek i wszystko sie wyjasni.

Nie martw się, to nie musi znaczyć nic złego. Moją koleżankę troszkę muliło a zwymiotowała jedynie 2-3 razy podczas ciąży. Inną koleżankę bolły właśnie jedynie sutki. Mnie piersi bolą okropnie od samej owulacji a na jeden dzień nagle przestały. Widocznie różne dziwne rzeczy mogą się dziać. Ja też w nocy kiedy się obudzę, mam różne pesymistyczne myśli. W dzień jest ok. Czy ta ciąża była przez Ciebie długo wyczekiwana?

Po nieco ponad pół roku się udało. Ale czekaliśmy długo z przerwą między córka bo w pierwszej ciąży znowu miałam skrawające się szyjkę i skurcze od 20 tygodnia leżałam Plackiem W Domu i szpitalu. Jeśli się nie uda nie wiem czy się zdecyduje spróbować jeszcze raz.Za dużo nerwów mnie to kosztuje.

reklama
Zante myślę, że u Ciebie za dużo paniki wywołał gin.
Miałam również nieregularne cykle, wydłużone miesiączki i kiedy powinno być już widać pęcherzyk, a później zarodek, to nie było widać nic.
Około 6tc pojawił się pęcherzyk, już coś się w nim tworzyło, ale nawet najlepszej klasy sprzęt nie był w stanie zmierzyć zarodka.
Wszystko odbywało się średnio o półtora tygodnia później. W dalszym etapie ciąży mały nadrobił.
Moja ciąża była na podtrzymaniu bo zaczęły się podkrwawiające plamienia. A u Ciebie zero plamień, beta rewelacyjnie przyrasta, pęcherzyk był widoczny. Trochę za dużo tego stresu, wyluzuj. Wg mnie ciąża przebiega prawidłowo.

Do góry