reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niewiadoma

Aktualnie jestem w 45 dc. @ spóźnia się 15 dni. Testy pozytywne jedna Beta kiepski przyrost. Od tygodnia plamienia najpierw śluz z ciemnobrązowymi glutkami. Teraz wydzielina kawa z mlekiem. Nie ma tego wiele tylko na papierze przy toalecie i malutkie plamki na wkładce. 09.12 brak widocznej ciąży na usg.

Załączniki

• IMG_20201210_162803.png
    IMG_20201210_162803.png
    22,1 KB · Wyświetleń: 1 700
  • IMG_20201214_114253.png
    IMG_20201214_114253.png
    26,4 KB · Wyświetleń: 177
reklama
Hej. U mnie takie małe przyrosty zwiastowały ciążę pozamaciczna. Dokładnie w połowie cyklu dostałam właśnie brązowych plamien, po tygodniu okazało się że jest pęcherzyk w jajowodzie... Ale oczywiście u Ciebie nie musi tak być ale bądź czujna.
Aktualnie też jestem w ciąży i podobnie jak u Ciebie bardzo zły przyrost . 14 dni po owulacji beta 72 a po 48h tylko 93...
Może to ciążę biochemiczne.
Takie przyrosty nie zwiastują nic dobrego :(
Ale Ty masz tak niewielki że może to jakiś błąd laboratorium i w rzeczywistości już spada ?

Hej. U mnie takie małe przyrosty zwiastowały ciążę pozamaciczna. Dokładnie w połowie cyklu dostałam właśnie brązowych plamien, po tygodniu okazało się że jest pęcherzyk w jajowodzie... Ale oczywiście u Ciebie nie musi tak być ale bądź czujna.
Aktualnie też jestem w ciąży i podobnie jak u Ciebie bardzo zły przyrost . 14 dni po owulacji beta 72 a po 48h tylko 93...
Może to ciążę biochemiczne.
Takie przyrosty nie zwiastują nic dobrego :(
Ale Ty masz tak niewielki że może to jakiś błąd laboratorium i w rzeczywistości już spada ?
To Twoja druga ciaza?

Aktualnie jestem w 45 dc. @ spóźnia się 15 dni. Testy pozytywne jedna Beta kiepski przyrost. Od tygodnia plamienia najpierw śluz z ciemnobrązowymi glutkami. Teraz wydzielina kawa z mlekiem. Nie ma tego wiele tylko na papierze przy toalecie i malutkie plamki na wkładce. 09.12 brak widocznej ciąży na usg.
No przyrost jest bardzo mały, moze byc kiepsko, kiedy masz wizytę??

Robiłaś jakieś badania? Wydaje mi się, że dobrze by było zrobić diagnostykę
Tak robiłam sporo , a jeszcze do zrobienia jest bardzo dużo.
Robilam:
-mutacje MTHFR , mam w heterozygocie
- trombofilia , nie wykryto
- zespół antyfosfolipidowy, nie wykryto
- homocysteina wysoką bo ponad 11
- mam też Hashimoto ale leczę się od dawna i nam unormowane.
Teraz czekają mnie badania immunologiczne, miałam nadzieję że te powyżej okażą się przyczyną ale jednak nie. 😢

Tak robiłam sporo , a jeszcze do zrobienia jest bardzo dużo.
Robilam:
-mutacje MTHFR , mam w heterozygocie
- trombofilia , nie wykryto
- zespół antyfosfolipidowy, nie wykryto
- homocysteina wysoką bo ponad 11
- mam też Hashimoto ale leczę się od dawna i nam unormowane.
Teraz czekają mnie badania immunologiczne, miałam nadzieję że te powyżej okażą się przyczyną ale jednak nie. 😢
No rozumiem Cię, ja mam dwa na koncie. Teraz właśnie robię dużo badań i dodatkowo właśnie przeszłam covid na początku tej drugiej ciąży, beta doszła teraz do 900 i spadła. Może to covid, może nie. gin powiedział, że teraz dostanę steryd, heparynę jak się uda zajsc. Będzie jeszcze ok, tylko znajdź dobrego giną, który nie zbagatelizuje sprawy

No rozumiem Cię, ja mam dwa na koncie. Teraz właśnie robię dużo badań i dodatkowo właśnie przeszłam covid na początku tej drugiej ciąży, beta doszła teraz do 900 i spadła. Może to covid, może nie. gin powiedział, że teraz dostanę steryd, heparynę jak się uda zajsc. Będzie jeszcze ok, tylko znajdź dobrego giną, który nie zbagatelizuje sprawy
Ja już teraz jestem tak załamana że ciężko mi myśleć i działać . A Ty robiłaś jakieś badania ?

reklama
Do góry