Aktualnie jestem w 45 dc. @ spóźnia się 15 dni. Testy pozytywne jedna Beta kiepski przyrost. Od tygodnia plamienia najpierw śluz z ciemnobrązowymi glutkami. Teraz wydzielina kawa z mlekiem. Nie ma tego wiele tylko na papierze przy toalecie i malutkie plamki na wkładce. 09.12 brak widocznej ciąży na usg.
reklama
KatJak
Fanka BB :)
Hej. U mnie takie małe przyrosty zwiastowały ciążę pozamaciczna. Dokładnie w połowie cyklu dostałam właśnie brązowych plamien, po tygodniu okazało się że jest pęcherzyk w jajowodzie... Ale oczywiście u Ciebie nie musi tak być ale bądź czujna.
Aktualnie też jestem w ciąży i podobnie jak u Ciebie bardzo zły przyrost . 14 dni po owulacji beta 72 a po 48h tylko 93...
Może to ciążę biochemiczne.
Takie przyrosty nie zwiastują nic dobrego
Ale Ty masz tak niewielki że może to jakiś błąd laboratorium i w rzeczywistości już spada ?
Aktualnie też jestem w ciąży i podobnie jak u Ciebie bardzo zły przyrost . 14 dni po owulacji beta 72 a po 48h tylko 93...
Ale Ty masz tak niewielki że może to jakiś błąd laboratorium i w rzeczywistości już spada ?
agaaataaaa
To Twoja druga ciaza?Hej. U mnie takie małe przyrosty zwiastowały ciążę pozamaciczna. Dokładnie w połowie cyklu dostałam właśnie brązowych plamien, po tygodniu okazało się że jest pęcherzyk w jajowodzie... Ale oczywiście u Ciebie nie musi tak być ale bądź czujna.
Fado123
No przyrost jest bardzo mały, moze byc kiepsko, kiedy masz wizytę??Aktualnie jestem w 45 dc. @ spóźnia się 15 dni. Testy pozytywne jedna Beta kiepski przyrost. Od tygodnia plamienia najpierw śluz z ciemnobrązowymi glutkami. Teraz wydzielina kawa z mlekiem. Nie ma tego wiele tylko na papierze przy toalecie i malutkie plamki na wkładce. 09.12 brak widocznej ciąży na usg.
KatJak
TrzeciaTo Twoja druga ciaza?
agaaataaaa
Robiłaś jakieś badania? Wydaje mi się, że dobrze by było zrobić diagnostykęTrzecia
KatJak
Tak robiłam sporo , a jeszcze do zrobienia jest bardzo dużo.Robiłaś jakieś badania? Wydaje mi się, że dobrze by było zrobić diagnostykę
Robilam:
-mutacje MTHFR , mam w heterozygocie
- trombofilia , nie wykryto
- zespół antyfosfolipidowy, nie wykryto
- homocysteina wysoką bo ponad 11
- mam też Hashimoto ale leczę się od dawna i nam unormowane.
Teraz czekają mnie badania immunologiczne, miałam nadzieję że te powyżej okażą się przyczyną ale jednak nie.
agaaataaaa
No rozumiem Cię, ja mam dwa na koncie. Teraz właśnie robię dużo badań i dodatkowo właśnie przeszłam covid na początku tej drugiej ciąży, beta doszła teraz do 900 i spadła. Może to covid, może nie. gin powiedział, że teraz dostanę steryd, heparynę jak się uda zajsc. Będzie jeszcze ok, tylko znajdź dobrego giną, który nie zbagatelizuje sprawyTak robiłam sporo , a jeszcze do zrobienia jest bardzo dużo.
Robilam:
-mutacje MTHFR , mam w heterozygocie
- trombofilia , nie wykryto
- zespół antyfosfolipidowy, nie wykryto
- homocysteina wysoką bo ponad 11
- mam też Hashimoto ale leczę się od dawna i nam unormowane.
Teraz czekają mnie badania immunologiczne, miałam nadzieję że te powyżej okażą się przyczyną ale jednak nie.
KatJak
Ja już teraz jestem tak załamana że ciężko mi myśleć i działać . A Ty robiłaś jakieś badania ?No rozumiem Cię, ja mam dwa na koncie. Teraz właśnie robię dużo badań i dodatkowo właśnie przeszłam covid na początku tej drugiej ciąży, beta doszła teraz do 900 i spadła. Może to covid, może nie. gin powiedział, że teraz dostanę steryd, heparynę jak się uda zajsc. Będzie jeszcze ok, tylko znajdź dobrego giną, który nie zbagatelizuje sprawy
reklama
Tak moja druga ciąża. W pierwszej nic takiego się nie działo. Czy podczas poronienia zawsze występuje mocne krwawienie? U mnie jest teraz takie jakby początek okresu" brudzenie " Czy może się tylko złuszczać oczyszczać macica. Czasem występują ciemnobrązowe glutkiTo Twoja druga ciaza?