reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieudana krzywa cukrowa

reklama
Mimo zwymiotowania 25 min przed końcem,postanowiłam doczekać czasu i miałam 3 pobranie. Lekarz niech decyduje
Ale to pobranie to już średnio sensowne.

No lekarza opinia najwazniejsza.

Tylko lekarze też czasami głupoty zalecają, np. powtorke krzywej tylko wypić cole zamiast glukozy 😂 więc trzeba na to brać poprawkę. Poczekaj i zobaczysz jakie wyniki będą.

To zalezy od źródła, bo ja kiedyś szukałam wlaśnie danych na ten temat i znalazlam opinie i badania, że obciązenie jest porównywalne do tego, ktore masz po zjedzeniu kakzerki 🙈
Ale nie mam źrodla, bo to już jakiś czas temu bylo.

Niemniej znam przypadki powtórek.
Generalnie ogólnie przyjęte jest założenie, że to badanie bardzo inwazyjne - dlatego też bez skierowania, nawet prywatnie, laboratoria nie chcą zrobić badania.

Ja w 2 ciąży wymiotowałam 15 minut przed 2 pobraniem i nie powtarzałam. Lekarz powiedział za duże obciążenie dla organizmu i stres dla mnie samej .
Cukry wyszło ok .

Hemoglobina glikowana może nie dać pełnego obrazu. Ja akurat mam ją w normie, zaś glukozę na czczo i po obciążeniu mam wysoką. W ciąży nie jestem.
Więc jeśli cukrzyca dopiero w ciąży się objawia, to badanie będzie niemiarodajne.

Krew na czczo pobrana , po 1 h pobrana i 25 min przed trzecim oznaczeniem zwymiotowalam . Napisałam do lekarza czy powtórzyć i co robic . Od początku ciazy ciężko mi być na czczo,zaraz mi niedobrze. Wy też musiałyście powtórzyć?Jak było u Was?
Hej,
Zwymiotowałam po godzinie. Po dwóch dniach powtórzyłam test. Wyniki były dobre, brak cukrzycy.
Znajdź to co pomoże Tobie nie zwymiotować - akurat musiałam robić w upały, więc leżałam na posadzce (bo zimna) z okładem na czole 😆 smarowałam usta wodą.

reklama
Do góry