reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ale to pobranie to już średnio sensowne.Mimo zwymiotowania 25 min przed końcem,postanowiłam doczekać czasu i miałam 3 pobranie. Lekarz niech decyduje
No lekarza opinia najwazniejsza.
Tylko lekarze też czasami głupoty zalecają, np. powtorke krzywej tylko wypić cole zamiast glukozy więc trzeba na to brać poprawkę. Poczekaj i zobaczysz jakie wyniki będą.
magdula36
Generalnie ogólnie przyjęte jest założenie, że to badanie bardzo inwazyjne - dlatego też bez skierowania, nawet prywatnie, laboratoria nie chcą zrobić badania.To zalezy od źródła, bo ja kiedyś szukałam wlaśnie danych na ten temat i znalazlam opinie i badania, że obciązenie jest porównywalne do tego, ktore masz po zjedzeniu kakzerki
Ale nie mam źrodla, bo to już jakiś czas temu bylo.
Niemniej znam przypadki powtórek.
Zuzanna1234
Ja nie powtarzałam w poprzedniej ciąży, też zwymiotowałam przed 3 pobraniem.
paola121214
Ja w 2 ciąży wymiotowałam 15 minut przed 2 pobraniem i nie powtarzałam. Lekarz powiedział za duże obciążenie dla organizmu i stres dla mnie samej .
Cukry wyszło ok .
Cukry wyszło ok .
@Angelika2497 Masz już wyniki?
znajda
Hej,Krew na czczo pobrana , po 1 h pobrana i 25 min przed trzecim oznaczeniem zwymiotowalam . Napisałam do lekarza czy powtórzyć i co robic . Od początku ciazy ciężko mi być na czczo,zaraz mi niedobrze. Wy też musiałyście powtórzyć?Jak było u Was?
Zwymiotowałam po godzinie. Po dwóch dniach powtórzyłam test. Wyniki były dobre, brak cukrzycy.
Znajdź to co pomoże Tobie nie zwymiotować - akurat musiałam robić w upały, więc leżałam na posadzce (bo zimna) z okładem na czole smarowałam usta wodą.
reklama
Kiedyś nie robili bez skierowania. Teraz robi się bez problemuGeneralnie ogólnie przyjęte jest założenie, że to badanie bardzo inwazyjne - dlatego też bez skierowania, nawet prywatnie, laboratoria nie chcą zrobić badania.