reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieudana krzywa cukrowa

reklama
Mimo zwymiotowania 25 min przed końcem,postanowiłam doczekać czasu i miałam 3 pobranie. Lekarz niech decyduje
Ale to pobranie to już średnio sensowne.

No lekarza opinia najwazniejsza.

Tylko lekarze też czasami głupoty zalecają, np. powtorke krzywej tylko wypić cole zamiast glukozy 😂 więc trzeba na to brać poprawkę. Poczekaj i zobaczysz jakie wyniki będą.

To zalezy od źródła, bo ja kiedyś szukałam wlaśnie danych na ten temat i znalazlam opinie i badania, że obciązenie jest porównywalne do tego, ktore masz po zjedzeniu kakzerki 🙈
Ale nie mam źrodla, bo to już jakiś czas temu bylo.

Niemniej znam przypadki powtórek.
Generalnie ogólnie przyjęte jest założenie, że to badanie bardzo inwazyjne - dlatego też bez skierowania, nawet prywatnie, laboratoria nie chcą zrobić badania.

Ja w 2 ciąży wymiotowałam 15 minut przed 2 pobraniem i nie powtarzałam. Lekarz powiedział za duże obciążenie dla organizmu i stres dla mnie samej .
Cukry wyszło ok .

Hemoglobina glikowana może nie dać pełnego obrazu. Ja akurat mam ją w normie, zaś glukozę na czczo i po obciążeniu mam wysoką. W ciąży nie jestem.
Więc jeśli cukrzyca dopiero w ciąży się objawia, to badanie będzie niemiarodajne.

Krew na czczo pobrana , po 1 h pobrana i 25 min przed trzecim oznaczeniem zwymiotowalam . Napisałam do lekarza czy powtórzyć i co robic . Od początku ciazy ciężko mi być na czczo,zaraz mi niedobrze. Wy też musiałyście powtórzyć?Jak było u Was?
Hej,
Zwymiotowałam po godzinie. Po dwóch dniach powtórzyłam test. Wyniki były dobre, brak cukrzycy.
Znajdź to co pomoże Tobie nie zwymiotować - akurat musiałam robić w upały, więc leżałam na posadzce (bo zimna) z okładem na czole 😆 smarowałam usta wodą.

reklama
Do góry