Dziewczyny czy ktoś miał taki problem? 3 dni temu urodzilam. Rana i szycie wgl praktycznie nie bolą. Boli mnie za to odbyt mam takie uczucie ciężkości i nie mogę kontrolować gazów wychodzą po prostu same jakby odbyt był cały czas otwarty. Czy to może być przejściowe? Lekarz nic na to nie mówił. Zbadał palcem odbyt stwierdził zatwardzenie i dal czopek. Czy komuś coś takiego się cofnęło? Jestem przerazona
reklama
Aguara
Fanka BB :)
Po pierwsze jesteś kochana trzy dni po porodzie, daj czas na jakąkolwiek regenerację.
Nie bardzo wyobrażam sobie teraz jakiekolwiek ćwiczenia. Zaufalabym bardziej położnej niż lekarzowi. Mój przy obniżeniu narządów powiedział że to normalne a położna i urofizjotetapeuta - że nie i że trzeba ćwiczyć.
Ale na razie to fizjologia, naprawdę jesteś krótko po porodzie.
Nie bardzo wyobrażam sobie teraz jakiekolwiek ćwiczenia. Zaufalabym bardziej położnej niż lekarzowi. Mój przy obniżeniu narządów powiedział że to normalne a położna i urofizjotetapeuta - że nie i że trzeba ćwiczyć.
Ale na razie to fizjologia, naprawdę jesteś krótko po porodzie.
iz00lka
Fanka BB :)
Kochana tak szybko po porodzie niestety niewiele da się powiedzieć, niektóre panie mają też problem z nietrzymaniem moczu. Jest to na pewno dla Ciebie bardzo krępujące ale Twój organizm zdecydowanie potrzebuje czasu na regenerację. Jeśli mówisz, że z zewnątrz były tylko dwa szwy to prawdopodobnie było to bardzo delikatne pęknięcie. Daj sobie czas, najlepiej zapytaj później położną środowiskową jak przyjdzie na wizytę
Podziel się: