Moja córeczka ma 2 tygodnie. Podaje jej raz dziennie wit. D3 jedną kapsułkę i Dicoflor w kroplach- 3 krople. Podaje jej to i to razem przed samym karmieniem piersią po południu. Po karmieniu i uspieniu córeczka po chwili pręży sie, krzywi, wygina, budzi się, placze, usypiam ja na nowo a ona znowu po chwili prezy sie, krzywi, płacze. Tak jakby coś ją męczyło, nie wiem bol brzuszka czy nie umie zrobić kupki. Zauważyłam że wczoraj po podaniu tych witamin, nakarmieniu i uspieniu byla taka sytuacja i dzisiaj tak samo. Czy jest możliwość że po wit. D3 albo Dicoflor jest taka niespokojna? Dodam ze ja sama biore tez witaminy d3 w suplementach dla kobiet karmiących.
reklama
Rozwiązanie
Vigantol to lek, nie suplement diety. Vigantol jest dostępny bez recepty, a Devikap na receptę. Link do: Vigantol - ulotka (dawkowanie, zastosowanie, interakcje) - KtoMaLek.plJedyny lek w postaci Wit D to Devikap. Reszta bez recepty to suplementy diety.
Gosik880
Fanka BB :)
Nam pediatra powiedziała, że witamina D w kapsułkach może nasilać kolki u niemowląt. Przepisała nam wtedy Devikap w kropelkach na receptę. Prężenia i bóle brzuszka minęły córce ok 5 miesiąca kiedy dojrzał jej układ pokarmowy. Niestety czasem nic nie pomaga i trzeba to przeczekać. Bujać tulić i się nie załamywać. 
Aguu
Tak jest to możliwe. Przez oleje. Albo znajdź wit D, która nie będzie podrażniać brzuszka, albo sama bierz odpowiednio dużą dawkę.Moja córeczka ma 2 tygodnie. Podaje jej raz dziennie wit. D3 jedną kapsułkę i Dicoflor w kroplach- 3 krople. Podaje jej to i to razem przed samym karmieniem piersią po południu. Po karmieniu i uspieniu córeczka po chwili pręży sie, krzywi, wygina, budzi się, placze, usypiam ja na nowo a ona znowu po chwili prezy sie, krzywi, płacze. Tak jakby coś ją męczyło, nie wiem bol brzuszka czy nie umie zrobić kupki. Zauważyłam że wczoraj po podaniu tych witamin, nakarmieniu i uspieniu byla taka sytuacja i dzisiaj tak samo. Czy jest możliwość że po wit. D3 albo Dicoflor jest taka niespokojna? Dodam ze ja sama biore tez witaminy d3 w suplementach dla kobiet karmiących.
Aguu
Vigantol jest bez recepty a jest lekiem. Ale na olejach chyba.Jedyny lek w postaci Wit D to Devikap. Reszta bez recepty to suplementy diety.
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Kup Wit d bez oleju, a dicoflor odstaw jeśli nie macie problemów oprócz tych teraz, nie trzeba probiotyków na zapas.Moja córeczka ma 2 tygodnie. Podaje jej raz dziennie wit. D3 jedną kapsułkę i Dicoflor w kroplach- 3 krople. Podaje jej to i to razem przed samym karmieniem piersią po południu. Po karmieniu i uspieniu córeczka po chwili pręży sie, krzywi, wygina, budzi się, placze, usypiam ja na nowo a ona znowu po chwili prezy sie, krzywi, płacze. Tak jakby coś ją męczyło, nie wiem bol brzuszka czy nie umie zrobić kupki. Zauważyłam że wczoraj po podaniu tych witamin, nakarmieniu i uspieniu byla taka sytuacja i dzisiaj tak samo. Czy jest możliwość że po wit. D3 albo Dicoflor jest taka niespokojna? Dodam ze ja sama biore tez witaminy d3 w suplementach dla kobiet karmiących.
Vigantol to lek, nie suplement diety. Vigantol jest dostępny bez recepty, a Devikap na receptę. Link do: Vigantol - ulotka (dawkowanie, zastosowanie, interakcje) - KtoMaLek.plJedyny lek w postaci Wit D to Devikap. Reszta bez recepty to suplementy diety.
Podziel się: