reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieprawidłowy zapis egg głowy u 2 latka

@daariaa9 Najlepiej poprosić o skierowania do neurologa. Zawsze warto sprawdzić, czy jest ok. Opis brzmi trochę niepokojąco, ale nie ma co panikować. Może tylko taki typ.

reklama
Wpadłam na ten wpis przypadkiem i trochę doznałam szoku. Mój synek 3l dość często się zawiesza (może nie codziennie, nie zwracałam do tej pory uwagi na to) nie reaguje wtedy, ale myślałam że to zwykłe zamyślenie, a ostatnio po spacerze jakoś 15-20min (nie było zimno i nie zmarzł) siedział na macie i zaczął się tak trząść jakby było mu mocno zimno(albo jak miał drgawki przy gorączce 40stopni) trwało to może 1min i pytałam czy coś go boli coś mu jest że się tak spina i trzęsie to powiedział, że nie wszystko ok. Potem miał sine nóżki i rączki i chłodne. Czy to mógł być atak? Jestem zielona w tym temacie, a mały 3 razy mocno uderzył się w głowę, raz miał krwiaka na pół czoła, szyty łuk brwiowy i w tych przypadkach byliśmy na sorze i raz mocno przywalił tyłem głowy w płytki bo się poślizgnął (ale nie byliśmy na sorze bo dobrze się czuł i był mały guz) czy z takimi rzeczami udać się do specjalisty? Do neurologa?n

@daariaa9 Najlepiej poprosić o skierowania do neurologa. Zawsze warto sprawdzić, czy jest ok. Opis brzmi trochę niepokojąco, ale nie ma co panikować. Może tylko taki typ.
Takie zawieszki mogą już świadczyć o padaczce ale nie zawsze, niech uda się Pani z synkiem do neurologa. Lekarz poprowadzi Pani dalej. Niech Pani nagra następnym razem zawieszki syna gdyby taka sytuacja się powtórzyła to bardzo pomoże lekarzowi w ustalaleniu przyczyny.

Do góry