reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieprawidłowy przyrost CRL

reklama
Ja zadałam to pytanie jeszcze na grupie na fb i jedna z dziewczyn napisała mi że ten 1mm dziennie to przyrasta dopiero od 7 t wzwyż. I faktycznie jak wkleiła tabele z wymiarami crl to np w 5t zarodek powinien mieć 2mm, w 6t 4 a potem już były widełki podawane 🙄 chyba musimy cierpliwie czekać i wierzyć zd jest wszystko dobrze
Możesz podesłać tabelkę?

Załączniki

• Screenshot_2021-11-16-06-55-41-964_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2021-11-16-06-55-41-964_com.facebook.katana.jpg
    247,8 KB · Wyświetleń: 297
  • Screenshot_2021-11-16-06-55-36-963_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2021-11-16-06-55-36-963_com.facebook.katana.jpg
    288,9 KB · Wyświetleń: 301
U mnie też przyrastał ok 0.5mm dziennie na początku (teraz uważam, że niepotrzebnie tyle razy poszłam na USG, bo tylko się stresowałam tym przyrostem...), też myślałam, że padnę z tych nerwów, a od 9t wszystko się wyrównało a potem nawet wyprzedziło OM :) także nie należy zbyt brać tego "1 mm dziennie" do siebie, bo jest BARDZO różnie na początku :) plus dochodzi błąd pomiaru itp.

U mnie też przyrastał ok 0.5mm dziennie na początku (teraz uważam, że niepotrzebnie tyle razy poszłam na USG, bo tylko się stresowałam tym przyrostem...), też myślałam, że padnę z tych nerwów, a od 9t wszystko się wyrównało a potem nawet wyprzedziło OM :) także nie należy zbyt brać tego "1 mm dziennie" do siebie, bo jest BARDZO różnie na początku :) plus dochodzi błąd pomiaru itp.
Super! Dzięki za tą wiadomość 🥰 chociaż dzisiaj mam nową dawkę paniki bo nie mam mdłości i ze smakiem opędzlowałam kebaba 😅

reklama
I jak tam się u Ciebie rozwinęła sytuacja? Maluszek zdrowy? Mam tą samą sytuację, że zarodek mało urósł i też odchodzę od zmysłów 😳
Moje maleństwo później ładnie nadgoniło i wyrównało się wielkością z terminem OM. Teraz znów jakaś drobna różnica wyszła ale liczę na to że poprostu dziecko rośnie skokowo i na kolejnej wizycie będzie znów ok ☺

Do góry