PannaNiebieskooka
Zaciekawiona BB
Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie umiejętności które posiadają 4miesięczne dzieci. Wróciłam właśnie że szczepienia i przy profilaktycznym badaniu lekarz położył syna na brzuszku i stwierdził, że prawa rączka jest mniej ruchoma przy czym Syn mimowolnie opada na bok. Stwierdził,że to nie jest normalne i dziecko w jego wieku powinno już mocno się opierać ,a rączki powinny być ruchome. Dwa dni wcześniej małego badal neonatolog i nic nie stwierdził...wystraszyłam się niesamowicie i już nie wiem w co wierzyć, czy to może być normalne że nie każde dziecko twardo się opiera na raczkach gdy ma prawie 4,5mies? Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację jednak zanim ustawia nam wizytę ja będę umierać z zamartwienia . Do tej pory uważałam syna za okaz zdrowia i siły a tu taki cyrk. Dodam że wcześniej neo. Stwierdził u małego wadę postawy, mały wiginal się na jedną stronę w taka literke C leżąc na pleckach ale podobno to było normalne i samo miało minąć. Teraz nie wiem czy zaniedbałam coś. Czy wasze dzieci też miały takie problemy w tym miesiącu? Czy doprowadzilo to do czegoś poważniejszego? Czy zwykła rehabilitacja pomogła?