reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieprawidłowe położenie serca płodu - czy miałyście podobnie?

Cześć. Przeszukałam pół internetu i niewiele mogę znaleźć. Jestem w 9t5d ciąży po invitro. Po drodze miałam dwa krwiaki które spowodowały krwotoki - zarodek jednak przeżył. Do dziś wszytsko było ok, mocne widoczne bicie serca prawidłowy wzrost. Jednak od poprzedniego krwotoki plamilam trochę na brązowo (ponad tydzień) i poszłam to sprawdzić. Lekarka powiedziała mi, że ma bardzo poważne podejrzenie, że serce jest w złym miejscu. Oczywiście nie jest na 100% pewna ale brzmiała jakby była… Chodzę po ścianach, to wyczekane po dwóch latach i jednej pozamacicznej ciąży dziecko… Czy macie podobne historie? Czy lekarka może się mylić?

reklama
Nie słyszałam o podobnej historii, ale jedno jest pewne — takie poważne podejrzenia trzeba skonsultować na pewno z więcej niż jednym lekarzem! Trzymaj się dzielnie, z całego serca życzę Wam żeby to była pomyłka i maluch był zdrowy 😘 Leć do innego lekarza z dobrym sprzętem i dużym doswiadczeniem

Nie słyszałam o podobnej historii, ale jedno jest pewne — takie poważne podejrzenia trzeba skonsultować na pewno z więcej niż jednym lekarzem! Trzymaj się dzielnie, z całego serca życzę Wam żeby to była pomyłka i maluch był zdrowy 😘 Leć do innego lekarza z dobrym sprzętem i dużym doswiadczeniem
Dziękuje ❤️ We wtorek konsultuję z innym lekarzem, mam nadzieje ze lekarka się pomyliła jest jednak dość wczesnie wiec żyje nadzieja ❤️ Mam do niej tez iść za tydzień aby sprawdziła jeszcze raz

Dokładnie tak jak koleżanka piszę takie wady się zdarzają znam taki przypadek.. jednakże zawsze należy takie podejrzenia poważnej wady konsultować z dwoma niezależnymi a nawet i trzema lekarzami. Trzymam kciuki oby wszystko było dobrze.

Pytanie co znaczy "nieprawidłowe polożenie serca" że gdzie ono się znajduje?
Poznałam kiedyś chłopca, który urodził się z sercem nie po lewej ale po prawej stronie, u niego to tam jest dużo więcej problemów zdrowotnych, ale żyje, szaleje, rozrabia.
Na ten moment musisz skonsultować z innym lekarzem, najlepiej kardiologiem prenatalnym ;) To jeszcze wczesny etap ciąży, może to tylko jakaś pomyłka lekarki, na razie się nie denerwuj, jeszcze nie wszystko przesądzone ;)

Pytanie co znaczy "nieprawidłowe polożenie serca" że gdzie ono się znajduje?
Poznałam kiedyś chłopca, który urodził się z sercem nie po lewej ale po prawej stronie, u niego to tam jest dużo więcej problemów zdrowotnych, ale żyje, szaleje, rozrabia.
Na ten moment musisz skonsultować z innym lekarzem, najlepiej kardiologiem prenatalnym ;) To jeszcze wczesny etap ciąży, może to tylko jakaś pomyłka lekarki, na razie się nie denerwuj, jeszcze nie wszystko przesądzone ;)
Dziękuje za dobre słowo ❤️ Według niej jest jakoś na dole niby. Na pewno będę konsultować, dziękuję!

reklama
Do góry