reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepłodność?

Cześć! Staramy się z mężem od 7miesięcy o dziecko, ale jak narazie bezskutecznie. Testy owulacyjne pozytywne. Zrobiłam podstawowe badania krwi-ok. Tarczyca jedynie 3,6. Wczoraj byłam u ginekologa aby zlecił jakieś badania i porozmawiał ze mną. Wizyta trwała 1minutę. Gdy dowiedział się, że staramy się od 7miesięcy od razu kazał iść zapisać się do odziału niepłodności. Zero wywiadu ani nic. Czy mam się bać?
Mi z pierwszym zeszło 11 miesięcy. A potem machina ruszyła ;). Zmień lekarza powinien przedewszystkim zlecić badania. Tsh musisz troszkę obnizyć bo tez obiło mi się o uszy, że powinno być niższe. I u niektórych dziewczyn to pomogło :). Badanie nasienia też niezaszkodzi. Trzymam kciuki.

reklama
Cześć, wpadnijcie na "Staraczki" , tam się dużo dzieje w temacie.
Ja poszłam do endokrynologa z podwyższonym TSH, zleciła badania, minęło jakoś pół roku, powiedziała, że jeśli się staram i nie wychodzi, to najlepiej do poradni niepłodności, bo ona przeciwwskazań hormonalnych nie widzi... Zależało mi na czasie, więc się nie opierałam.

Cześć, wpadnijcie na "Staraczki" , tam się dużo dzieje w temacie.
Ja poszłam do endokrynologa z podwyższonym TSH, zleciła badania, minęło jakoś pół roku, powiedziała, że jeśli się staram i nie wychodzi, to najlepiej do poradni niepłodności, bo ona przeciwwskazań hormonalnych nie widzi... Zależało mi na czasie, więc się nie opierałam.
Gdzie znajdziemy grupę „staraczek”?

Zacznij od endokrynologa, bo na nim może się skonczyc :) przy takim tsh masz bardzo marne szanse na ciążę, endokrynolog zapisze Ci tyroksyne, tsh spadnie i może się uda
To nie do końca tak. Zalecane jest, aby do starań TSH było w okolicach 1,5, ale i przy takim wyniku można zajść w ciażę.

To nie do końca tak. Zalecane jest, aby do starań TSH było w okolicach 1,5, ale i przy takim wyniku można zajść w ciażę.
Mozna, pewnie że tak, ale szanse są mniejsze. U mnie przy TSH 2.5 endokrynolog zbesztal ginekologa, ze robił mi transfer zarodka, bo to nie miało prawa się udać. I prawda jest taka, że udał się pierwszy transfer po wyregulowaniu tarczycy :)

reklama