reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowle nie umie zrobić kupy

reklama
Niekoniecznie odpada problem mleka. Przy alergii pokarmowej nawet kp i kpi może być trudnością. Warto wtedy odstawić rzeczy, które uczulają. Moim zdaniem warto dorzucić Espumisan przed każdym posiłkiem lub sab simplex. Ta sama substancja czynna, ale inne nośniki. One też mogą być problematyczne. Po szczepionce trzeba trochę czasu aż jelita wrócą do równowagi. Moim zdaniem warto skonsultować się z gastrologiem. Moja córka miała podobny problem. Co się nawalczylam z lekarzami to moje. Okazało się, że to poszerzony odcinek jelita grubego. Nam pomógł makrogolu. Wszelkiej maści probiotyki tylko zaostrzały problem. U nas zrobił się przerost flory bakteryjnej i trzeba było ją redukować probiotykiem. Nie wiem jak jest u ciebie, ale konsultacje że specjalistą polecam

Przepraszam, miało być redukować antybiotykiem
Daje espumisan, teraz spróbowałam jeszcze z windi i poszło, jednak wcale mnie to nie pociesza, bo nie chodzi o to żebym musiała mu pomagać... kupa bardziej wodnista niż stała oczywiście. Mały miał robione usg brzuszka już 2 razy i nic nie mówili o nieprawidłowościach. Jak nie spożywałam bmk nie było takich problemów, ale gdy wróciłam( a zbiegło się to w czasie że szczepionka na rota) to zaczęły się właśnie jakieś dziwne akcje.

Po rota to chyba bardziej biegunka występuje niż zatwardzenie?
Gdyby nie to, że widzisz, że dziecko się męczy, to powiedziałabym, że przy kp jest normalne, że dziecko robi kupę raz na tydzień.
A może masz szansę zapisać się do innego pediatry?

Jsk mocno zagazowany to moze sprobuj odbijac, nawet po kp. Moze duzo pomoc.
Odbijam właśnie :)
Po rota to chyba bardziej biegunka występuje niż zatwardzenie?
Gdyby nie to, że widzisz, że dziecko się męczy, to powiedziałabym, że przy kp jest normalne, że dziecko robi kupę raz na tydzień.
A może masz szansę zapisać się do innego pediatry?
U niego to było zmiennie najpierw zatrwadxenie 2 dni, potem biegunka 2 dni, a teraz znów zatrwadzenie.

Poszlabym do gastrologa. Nie wszyscy pediatrzy niestety maja pojecie o wielu sprawach
A skąd jesteś? Bo jeśli z okolic Wrocławia chętnie doradzę lekarzy.

reklama
Mój kiedyś zatkał się kukurydzą 🙈🙈🙈 wlewki melilax (czy jakoś tak, żółte) bardzo szybko pomogły)

Do góry