reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niemowlę i problem z zasypianiem i butelka

Ale na siłę nie zmusisz dziecka do smoczka ;) Tak mnie rodzina mówiła, że zle robię, że sami probowali przez 2 dni i im się nie udało ;)
Bo to jakieś takie głupie przekonanie, że każde dziecko musi mieć smoczek. Nam też tak wciskali. Wszystko było winą braku smoczka.
Fajnie macie. Ja mam na odwrót . Czego już nie próbowałam :( nie da się go zgubić (smoczka) bo afera na całego wtedy jest 😐 ,żeby jeszcze cicho płakał ale jak zaczyna wyć to jak syrena , dosłownie ...

reklama
Fajnie macie. Ja mam na odwrót . Czego już nie próbowałam :( nie da się go zgubić (smoczka) bo afera na całego wtedy jest 😐 ,żeby jeszcze cicho płakał ale jak zaczyna wyć to jak syrena , dosłownie ...
W sumie to u nas nie było to jakieś super fajne, bo smoczek miał też pomagać w nauce ssania, a właściwie od urodzenia służyl tylko do wypluwania.

Ale na siłę nie zmusisz dziecka do smoczka ;) Tak mnie rodzina mówiła, że zle robię, że sami probowali przez 2 dni i im się nie udało ;)
Sama mam bezsmoczkowe dzieci. Córka to nawet z butelki nigdy się nie napiła, bo pluła. Tylko w internecie dużo czytam na temar tego, że skoczek zły. Sama nie uważam, żeby to było jakieś zło.

No trzeba przyznać że pierwsze dziecko mi szybko się odsmoczkowalo. Zaczynało się w nocy budzić i się wkurzyłam, bo wybudzał się żeby smoczek znaleźć bo wypadał mu z buzi. Jak zabrałam to od razu zaczął sypiać ładnie.

Sama mam bezsmoczkowe dzieci. Córka to nawet z butelki nigdy się nie napiła, bo pluła. Tylko w internecie dużo czytam na temar tego, że skoczek zły. Sama nie uważam, żeby to było jakieś zło.
Ale nikt nie mówi, że to jest zło. Ja mam dwójkę dzieci. Jedno zaakceptowało smoczek, a drugie już nie. Mimo, że probowalam przez 3 tygodnie to było totalnie NIE. Więc odpuściłam. Tutaj niestety też widać że dziecko nie chce. Możesz próbować, ale pytanie czy jest sens skoro już widzisz, że jest totalnie na nie?

reklama
Do góry