reklama
Annie1981
Fanka BB :)
Polecam chustę.Hmmm.. Wiec co zrobić zeby mala jeszcze nie siadala i nie chciala byc noszona w pozycji przodem do świata ? Wszelkie próby oparcia główki o mnie, czy pozycja na wpół lleżąca kończą sie płaczem..
Kiedy nosze ją tak jak chce to jest cichutko
Ona sama siada? Nie bardzo rozumiem.
U
użytkownik 168678
Gość
Jeżeli Tobie i dziecku jest z tym dobrze, to wszystko robisz dobrze. Pamiętaj tylko, że dziś ma dwa miesiące, a zaraz będzie mieć 4-5-6 miesięcy i będzie coraz cięższa. Będzie Ci być może trudniej, bóle pleców itd. W każdym razie , to, że dziś zasypia na rękach nie znaczy, że tak będzie zawsze Te chwile już nie wrócą Nie żałuj miłości, bliskości, tuleniaWitam. Mam pytanie.. Otóż wszyscy twierdzą ze moja dwumiesięczna córeczka jest przyzwyczajona do ciągłego noszenia. Ona ma teraz taki czas ze ciagle chce siedziec i wszystko widzieć, slini się, nie lubi w dzien spac ani w łóżeczku ani w wózku, za to przesypia prawie cale noce. Zasypia na rękach, podczas bujania. Czy ja faktycznie robie cos zle? Jak to "naprawić" ? Proszę o rady.
Ona zwija sie w klebek i próbuje sama dźwigać sie do pozycji siedzącejPolecam chustę.
Ona sama siada? Nie bardzo rozumiem.
Kazdy ma inne zdanie na ten temat. Przez pewien okres czasu dziecko bedzie spalo w lozeczku tam gdzie my, bo nie mam zamiaru chodzic w srodku nocy do drugiego pokoju po 100razy. a nie wyobrazam sobie spac przy swietleJa sie z tym nie zgodze. Moj jak byl niemowlakiem to mial zapewniana cisze, mrok/polmrok w miare mozliwosci. Teraz ma 20msc i spi przy przy remontach sasiadow, wiertarkach, mlotkach itp. Przy starszym dziecku nie ma potrzeby zapalac swiatla w nocy, to sie nie obudzi. A przy niemowlaku jak wstajesz po kilka razy i za kazdym razem zapalisz zarowke 100 zeby zmienic pieluche, to nigdy sie nie wyspicie. Nie nalezy rozbudzac malucha w nocy.
Poza tym @Tsundere pisala o zapewnieniu ograniczonych bodzcow przy zasypianiu...
Annie1981
Fanka BB :)
Jeżeli robi to sama to jest ok. Jedynie nie należy dziecka sadzac na siłę.Ona zwija sie w klebek i próbuje sama dźwigać sie do pozycji siedzącej
reklama
Uff.. DziekujeJeżeli robi to sama to jest ok. Jedynie nie należy dziecka sadzac na siłę.
Podziel się: